`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Οικονομάκης Σιαμπακούλης αρχιτέκτονες

Αθήνα, Ελλάδα

WEBSITE

TAYTOTHTA

Το γραφείο Οικονομάκης Σιαμπακούλης αρχιτέκτονες εδρεύει στην Αθήνα και εργάζεται πάνω σε έργα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, αστικού σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής τοπίου, σχεδιασμού εσωτερικών χώρων και αντικειμένων. Είτε δουλεύουμε με υπάρχοντα κτίρια και χώρους, είτε σχεδιάζουμε εξ αρχής, αξιοποιούμε την εμπειρία μας σε ένα μεγάλο εύρος προγραμμάτων και τυπολογιών, με στόχο πάντα να παραδίδουμε αξιοσημείωτα έργα. Αντιλαμβανόμαστε τη διαδικασία του σχεδιασμού και της κατασκευής ως την εύρεση λειτουργικών και βιώσιμων λύσεων σε τωρινές ή μελλοντικές ανάγκες - λύσεων που θα βελτιστοποιήσουν τις δυνατότητες του κάθε έργου και θα αυξήσουν την αξία του μέσα από τον πρωτότυπο σχεδιασμό και τις μοναδικές εμπειρίες που αυτός θα προσφέρει. Δουλεύοντας με φαντασία και δημιουργικότητα, και μαζί με την πεποίθηση πως ο ωραίος και πρωτότυπος σχεδιασμός μπορεί να κάνει τον κόσμο γύρω μας πιο όμορφο και συναρπαστικό, οι ιδέες μας δημιουργούν έργα με έναν αρχιτεκτονικό χαρακτήρα ο οποίος είναι μοναδικός και ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα και την εφευρετικότητά του. Το στούντιο δουλεύει για έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχοντας ένα συνειδητά διεθνές προφίλ, και συνεργάζεται με εταιρείες και ιδιώτες που στοχεύουν στη δημιουργία ιδιαίτερων, πρωτοποριακών και φιλόδοξων έργων.

Ο Ηλίας Οικονομάκης και ο Άγγελος Σιαμπακούλης συνεργάζονται από το 2009. Η δουλειά τους έχει αναγνωριστεί ευρέως με τα έργα τους και την έρευνά τους να έχει παρουσιαστεί ή εκτεθεί στην 7η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης, το 14ο Φόρουμ Πόλεων στο Ελσίνκι, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το Μουσείο Μπενάκη και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, την Architectural Association το Λονδίνο και το ΜΙΤ στη Βοστώνη.

Ο Ηλίας Οικονομάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού, 2015) και συνέχισε τις σπουδές του στην Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο (MPhil in Architecture and Urban Design, 2017) με υποτροφία από την σχολή. Eίναι εγγεγραμμένο μέλος του μητρώου αρχιτεκτόνων και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Προτού ιδρύσει το δικό του γραφείο είχε συνεργαστεί με το αρχιτεκτονικό γραφείο της Α. Πρωτόπαπα, με τους Miralles Tagliabue EMBT στη Βαρκελώνη, το Heatherwick studio στο Λονδίνο, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα του ΑΠΘ. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. 

Ο Άγγελος Σιαμπακούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού, 2016) και συνέχισε τις σπουδές του στο ΜΙΤ  - Massachusetts Institute of Technology (Master of Science in Architecture and Urbanism, 2018). Οι σπουδές του στο ΜΙΤ υποστηρίχθηκαν από το ίδρυμα Fulbright, το Harry D Triantafillu Scholarship Fund, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα Γεροντέλη και το Cyprus Children’s Fund. Eίναι εγγεγραμμένο μέλος του μητρώου αρχιτεκτόνων και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Προτού ιδρύσει το δικό του γραφείο είχε συνεργαστεί με τους Miralles Tagliabue EMBT στη Βαρκελώνη, τις 40.22 Architects στη Θεσσαλονίκη, τους BIG-Bjarke Ingels Group στην Κοπεγχάγη, και τους Perkins&Will στη Βοστόνη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οικονομάκης Σιαμπακούλης αρχιτέκτονες

Τσακάλωφ 21, Γαλάτσι, Αθήνα, Ελλάδα

Το μήνυμά σας εστάλει με επιτυχία.
Ευχαριστούμε πολύ.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες