`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

architectures

Athens, Ελλάδα

WEBSITE

TAYTOTHTA

Architectures είναι η πιο απλή διεθνής λέξη για τα αρχιτεκτονικά ως σχέδια. Προερχόμενη από την ελληνική λέξη αρχιτέκτων ( αρχή - τέκτων), εμπεριέχει κάτι πολύ περισσότερο από απλά μια στάση ζωής. Αρχιτεκτονική είναι στην ουσία μια τέχνη στην οποία βρίσκουν εφαρμογή όλα τα υπόλοιπα είδη τεχνών αλλά και φυσικών επιστημών. Είναι μια τέχνη χειροπιαστή. Ένα όνειρο που όχι μόνο γεννιέται και παίρνει σάρκα και οστά αλλά ενηλικιώνεται ωριμάζει και φθείρεται μαζί με τον ιδιοκτήτη της. Μεταβάλλεται συνεχώς και μεταλλάσσεται σύμφωνα με τη διάθεση του ενοίκου ή του χρήστη του και με τις εποχές του χρόνου. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενός κτηρίου ή ενός χώρου, δε πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται να επηρεάσει όχι μόνο τον τρόπο ζωής, την καθημερινότητα και την ψυχολογία ενός η και περισσότερων ανθρώπων αλλά και το φυσικό περιβάλλον μιας ολόκληρης περιοχής. Οι σκέψεις αυτές λοιπόν, μας κάνουν ως γραφείο να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό που προτείνουμε ως μελλοντική κατοικία, ή μελλοντικό επαγγελματικό χώρο. Το γραφείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 2009 αφού πρώτα έχει κερδίσει τις εμπειρίες και τα εφόδια που χρειάζεται ένας αρχιτέκτονας δουλεύοντας πλάι σε γνωστά ονόματα του χώρου της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Αυτές οι γνώσεις εμπλουτιστήκαν και σφραγίστηκαν με το χαρακτήρα και τη διάθεση για ζωή του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Γιαννακάκη. 

Ο Α. Γιαννακάκης Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Από μικρή ηλικία άρχισε να εκτονώνει την εσωστρέφεια του στη ζωγραφική, ανακαλύπτοντας την τάση του προς τη δημιουργία. Μεγαλώνοντας, θέλησε να εκμεταλλευτεί την ευχέρεια που είχε αποκτήσει πλέον στη ζωγραφική βάζοντας ως στόχο την αρχιτεκτονική σχολή. Πίστεψε πως έτσι, θα συνεχίσει να έχει επαφή με τη δημιουργικότητα έχοντας όμως παράλληλα επαφή με την πραγματικότητα και τα καθημερινά χειροπιαστά ζητήματα. Το 2001 κατάφερε να επιτύχει στην νεοσυσταθείσα Αρχιτεκτονική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου και αποφοιτά το 2007. Από το 2003 έως το 2007, όντας φοιτητής ακόμη εργάζεται σε μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο της πόλης. Το 2005 εκμεταλλευόμενος πανεπιστημιακό πρόγραμμα, εργάζεται για 3 μήνες, σε έναν από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες της Πολωνίας και λαμβάνει μέρος σε projects του γραφείου που τρέχουν εκείνη τη στιγμή. Το 2009 μετά από την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ανοίγει το αρχιτεκτονικό του γραφείο στην Κομοτηνή με την επωνυμία architectures, θέλοντας να δώσει έμφαση στην «τέχνη» και όχι σε κάποιο πρόσωπο. Σκοπός του γραφείου του είναι να μετατρέψει τη σκέψη και την αύρα, σε αρχιτεκτονική ως τέχνη και αρχή. 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures
architectures

ΕΡΓΑ

Χαρ. Τρικούπη 18, Athens, Ελλάδα

Το μήνυμά σας εστάλει με επιτυχία.
Ευχαριστούμε πολύ.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες