ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
4 Αντικείμενα από επαναχρησιμοποιημένα υλικά, που κάνουν κάθε interior να ξεχωρίζει

4 Αντικείμενα από επαναχρησιμοποιημένα υλικά, που κάνουν κάθε interior να ξεχωρίζει

Σοφία Θρουβάλα - 08/05/2024 DESIGN SOCIETY FAVOURITES

Norman, Carulla, Lenti κ.α αλλάζουν το παιχνίδι των υλικών με έμφαση στη βιωσιμότητα!

Πηγή Κεντρικής Εικόνας: aspiremetro.com


Υλικά που παλαιότερα θα λέγαμε δεύτερης διαλογής, όπως το πλαστικό, το φελιζόλ, το φθηνό ή ανακυκλωμένο ύφασμα και φθαρμένα μέταλλα, παίρνουν ξανά ζωή μέσα από το σύγχρονο οικολογικό design. Μια τεράστια γκάμα νέων υλικών προκύπτει από τη συλλογή και επανάχρηση απορριμμάτων, ως πηγή πλούτου στα χέρια έμπειρων νέων σχεδιαστών. Η έμπνευση από τις σημερινές ανάγκες οδηγεί σε έξυπνα, οικολογικά αντικείμενα που εκπροσωπούν το sustainable design ως πρώτη ύλη και ιδεολογία. Το Design Society παρουσιάζει κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα, φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά, από σημαντικούς σχεδιαστές που θεωρούν καλό design μόνο το οικολογικό design.


STYRO-WRAP

Andreu Carulla

Ο Καταλανός σχεδιαστής Andreu Carulla χρησιμοποίησε πεταμένο φελιζόλ για να καινοτομήσει με το Styro-wrap, μια συλλογή καθισμάτων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Potato Head. Αντικατοπτρίζοντας τη συνεχή εξερεύνηση της υλικότητας της Carulla, οι καρέκλες και τα σκαμπό συνδυάζουν καθίσματα και στηρίγματα από φελιζόλ με ξύλινες πλάτες και λεπτομέρειες.

T9K5V3XGLX.jpg

Πηγή εικόνας: frameweb.com

PIX

Normann Copenhagen

Με έμφαση για μια ακόμα φορά στη μινιμαλιστική σκανδιναβική αισθητική, η Normann Copenhagen παρουσιάζει γεωμετρικά φωτιστικά οροφής στο σχήμα της πανσελήνου. Για τη δημιουργία του “ουράνιου” αυτού σώματος, το οποίο εναρμονίζεται με τον ιδιωτικό χώρο, χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλωμένα πλαστικά σε διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού, τα οποία θερμάνθηκαν στους 120°C. Διατίθενται μόλις σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη.  

8_tg_rZRLe.jpg

Πηγή εικόνας: normann-copenhagen.com

HAND LIGHTHOUSE

Hyesun Lee for ReCollective

Εννέα Ασιάτες designers συνεργάζονται με την οικολογική κορεατική επωνυμία μόδας Re;Code και Dekasegi, προτείνοντας αντικείμενα φτιαγμένα από βιομηχανικά απόβλητα. Ο Hyesun Lee έδωσε νέο σκοπό στα πλαστικά και στα μέταλλα που μολύνουν τις θάλασσες, με το Hand Lighthouse. Φτιαγμένα ακριβώς από αυτά τα υλικά που εγκαταλείπονται στη θάλασσα, αυτά τα φανάρια περιγράφουν τον ενάρετο κύκλο μέσω του οποίου τα απόβλητα αναλαμβάνουν μια νέα σημαντική και ουσιαστική λειτουργία, όπως αυτή που εκτελεί ο φάρος για τα πλοία που πλέουν στη νυχτερινή θάλασσα.

EB1IJIPqwD.jpg

Πηγή εικόνας: aspiremetro.com

MOTTAINAI

Paola Lenti

Το Mottainai είναι μια νέα συλλογή, δημιουργημένη με υφάσματα που προέρχονται από ρετάλια ανακτημένα από προηγούμενη παραγωγή της Paola Lenti. Στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται χαλιά, καθίσματα, πουφ και άλλα. Γίνεται δυναμικό παιχνίδισμα δυνατοτήτων, που προκύπτει από τη χρήση κομμένων, διαφορετικών ή και φαινομενικά παράταιρων μεταξύ τους υλικών με διαφορετικές τεχνικές. Το όνομα της συλλογής, MOTTAINAI, είναι δάνειο από τον ομώνυμο αρχαίο ιαπωνικό όρο, που χρησιμοποιείται για να εκφράζει τη λύπη τού να σπαταλάς κάτι.

Hlgko3cIMG.jpg

Πηγή εικόνας: paolalenti.it



Επιπλέον άρθρα από την ίδια:

PLAUTILLA BRICCI: Η πρώτη "αρχιτεκτόνισσα" του 17ου αι. που έμεινε στην αφάνεια.

plautilla bricci


Πολυμορφικά έπιπλα από τον Andrés Reisinger - Υβριδικά έπιπλα που παραμένουν συλλεκτικά σε όλες τις εκδοχές τους (ψηφιακή & υλική).

andrs-reisinger


PRODUCT CATALOGUE

Magnistretch Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Bicubic Residence

Archetype team - 28/06/2024

Το καινοτόμο Design του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Ηρώ Καραβία - 26/06/2024

Ένα παρελθοντικό μέλλον | Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Μυκηνών

Δήμητρα Πατσιώτη - 24/06/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

April Issue | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες