`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Απολογιστικό Δελτίο Τύπου_ OPEN HOUSE Athens 2022 | ReOPEN Athens

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου_ OPEN HOUSE Athens 2022 | ReOPEN Athens

Archetype team - 18/04/2022 ΝΕΑ

Το OPEN HOUSE Athens 2022 στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, και συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου! Μεγάλος χορηγός του ΟΗΑ, για άλλη μια χρονιά, ήταν η εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A. Οι 400 εθελοντές της εκδήλωσης, με χορηγό εθελοντών την Kraft Paints, ξενάγησαν το κοινό σε 53 κτίρια από την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο.

Ακόμα, το πρόγραμμα του ΟΗΑ 2022 περιελάμβανε δύο διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και μια στην Κηφισιά, συστήνοντας πλευρές της πόλης με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό -αλλά και ιστορικό- ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του OPEN HOUSE, πραγματοποιήθηκε το MADE IN Athens. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη διαδικασία παραγωγής διαφόρων προϊόντων και να συνομιλήσουν με σχεδιαστές και designers. Μεταξύ των 10 χώρων που συμμετείχαν ήταν και το HUB Lighting & Innovation by Kafkas, ένα καινοτόμο project που αναδεικνύει τον καταλυτικό ρόλο του φωτισμού στην αρχιτεκτονική.

Το πρόγραμμα του ΟΗΑ εμπλουτίστηκε από μια σειρά βίντεο, online & live streaming ξεναγήσεων: 

Tα βίντεο του OPEN OFFICE, με χορηγό την Dimand, έκαναν πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube. 4 αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας μάς μιλούν για τη δουλειά τους και μας δείχνουν τον χώρο στον οποίο εργάζονται.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο παρακάτω:

  • A&M ARCHITECTS
  • PILA STUDIO
  • K_STUDIO
  • AGIS MOURELATOS | ARCHITECTS

Ένα Virtual Tour αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Απριλίο στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube, και αφορά το κτίριο Agemar HQ που σχεδίασαν οι RS Sparch.

Η αυλαία του φετινού event άνοιξε με Live-streaming ξεναγήσεις. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την πλατφόρμα Viewpal, σε 4 από τα κτίρια του προγράμματος.

Η METRICA Α.Ε. μας προσέφερε για άλλη μια φορά την εμπειρία μιας τρισδιάστατης (3D) ξενάγησης, φέτος στους χώρους του 10am Lofts.

Το Σαββατοκύριακο του ΟΗΑ πλαισιώθηκε από μια σειρά διαγωνισμών:

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας OPEN PHOTO, με χορηγό την Prodea investments, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17.04. Το κοινό είχε την ευκαιρία να ανεβάσει φωτογραφίες με post (από δημόσιο προφίλ), σχετικές με τα 2 θέματα του διαγωνισμού (Shades of green: Το χρώμα της αειφορίας και της φύσης | Αντιθέσεις: Το “τότε” με το “τώρα”, το “παλιό” με το “σύγχρονο”), χρησιμοποιώντας το hashtag #prodea_oha2022. Οι τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν μέσα από αυτόν, θα βραβευτούν με έπαθλα φωτογραφικές μηχανές, προσφορά της Fujifilm Hellas.

Όσοι επισκέφθηκαν το ΟΗA 2022, είχαν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο βραβείο κοινού KLEEMANN OPEN VOTE, επιβραβεύοντας τους εθελοντές τού αντίστοιχου κτιρίου/διαδρομής, οι οποίοι θα λάβουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα. Όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα μπουν σε κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini 40!

Η Σχολή Βακαλό Art & Design διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά έναν διαγωνισμό υποβολής portfolio έως τις 29/04, με βραβείο μια υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού (ΜΑ Architectural Design). Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr...

Η οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης προέκυψε μέσα από τον διαγωνισμό DESIGN THE POSTER, ο οποίος συνδιοργανώθηκε με τη Σχολή Βακαλό Art & Design. Η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ήταν η Κωνσταντίνα Μουτσέλου.

Το ΟΗΑ 2022 πραγματοποιήθηκε, ακόμα, με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture is Athens.

eZQS5unH47.jpg


Το OPEN HOUSE Athens 2022 ήταν ιδιαίτερα σημαντικό και κομβικό, καθώς επανήλθαμε μετά από δύο χρόνια που βρισκόμασταν μακριά από το κοινό μας… Βάλαμε ένα στοίχημα, να «ξανανοίξουμε» την Αθήνα, να αναδείξουμε την αρχιτεκτονική της και να της δώσουμε την εξωστρέφεια που της αξίζει, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια... προ COVID. Και το καταφέραμε… we ReOPENed Athens! Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να ευχαριστήσουμε τους 400 εθελοντές μας, που ακούραστα ξενάγησαν χιλιάδες επισκέπτες!

Όπως ευχαριστούμε, άλλωστε, και τους επισκέπτες, που μας τίμησαν και φέτος μαζικά και περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, αποδεικνύοντας την αγάπη τους για την εκδήλωσή μας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ακόμα, στους φορείς και στους χορηγούς, χάρη στους οποίους καταφέραμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας. We were all part of a great team! 

Ραντεβού τον Ιούνιο στα Χανιά για ένα pop up event!

y0x_ku4Cg1.jpg

To OHA 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλο χορηγό την εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A., με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture is Athens, την υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με χορηγό OPEN OFFICE την Dimand real estate development, με χορηγό εθελοντών την Kraft Paints, με χορηγό MADE in Athens το HUB Lighting & Innovation by Kafkas, με χορηγο OPEN PHOTO την Prodea investments, με χορηγό OPEN VOTE την KLEEMANN, με χορηγούς: Βακαλο art & design college, Metrica, Dave Red Athens, Lighthouse by Brown Hotels Athens, Marmouris furniture equipment, Εθνική Ασφαλιστική, Fujifilm Hellas, Ianos, Thessprint, Δ. Παπανδρέου Α.Ε., με χορηγούς Φιλοξενίας: The Modernist, Coco-Mat Athens Jumelle, με χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ, Δεύτερο Προγράμμα 103,7, Kosmos 93.6, Mad, Pepper 96.6, iefimerida, archisearch.gr, CozyHome, Cozyvibe, nextdeal.gr, archetype.gr, design society.

Στην οργανωτική επιτροπή του ΟΗΑ 2022 συμμετείχαν οι Τατιάνα Αναγνωστάρα, Κατερίνα ΔουδούμηΡενάτα Δούμα, Ματθαίος Δαμίγος, Κυριακή Γεωργιάδου, Ελευθερία Κωνσταντινίδου, Ειρήνη Παπαλού, Ελπίδα Σπύρου, Αμαλία Σωτηροπούλου, Μαρία Αντέλα Κονόμι

Νομικός Σύμβουλος Παντελής Ρόκκος, Λογιστικό γραφείο Σ. Ρούσσος & Συνεργάτες Α.Ε.

Οι βιντεογράφοι της εκδήλωσης ήταν οι: Γιώργος και Λεωνίδας Βάγγαλης

Οι υπεύθυνοι περιοχής του ΟΗΑ 2022 ήταν οι Άρτεμις Αμπαζή, Λαμπρίνα Βαρίτη, Αθανάσιος Γιαλαμάς, Ευάγγελος Γιάννος, Βασιλική Γόντικα, Χρήστος Γρηγοράκος, Γεώργιος Ιατρίδης, Ιωάννα Καλακώνα, Αγγελική Λαμπροπούλου, Βασιλική Μάντη, Όλια Μαυρομμάτη, Κλαίρη Μητροπούλου, Ρένα Παπαγεωργίου, Αφροδίτη Πούχτου

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

PRODUCT CATALOGUE

Γυψοσανίδα Ηabito

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint

PROLAT

FENIX | Πόρτες

ELTOP

Decorative HPL for Interior Design

ELTOP

Ηχομονωτικό σύστημα αποχέτευσης Skolan Safe από πολυπροπυλένιο

CARAMONDANI HELLAS

Latho Components | 3D Wooden Milled Panels 

ELTOP

MYKONOS Βιοκλιματική Πέργκολα

GLM HELLAS

Σχισμές αποστράγγισης ομβρίων και κανάλια HDPE

CARAMONDANI HELLAS
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Casa Flores

Archetype team - 29/03/2024

Ψήφισμα για το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)

Μανώλης Οικονόμου - 28/03/2024

Αφιέρωμα στο ξενοδοχειακό design | Μέρος Β’

Ηρώ Καραβία - 27/03/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες