Cell In The Woods

Cell In The Woods

Archetype team - 01/07/2019 Αρχιτεκτονική

Το κελί στο δάσος είναι μια προσπάθεια συνομιλίας της Αρχιτεκτονικής, της Φύσης και του Ανθρώπου. Διακρίθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο της 8ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων.

Το κελί στο δάσος είναι μια προσπάθεια συνομιλίας της Αρχιτεκτονικής, της Φύσης και του Ανθρώπου. Διακρίθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο της 8ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων.

Το κελί βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στη Στυλίδα. Η περιοχή είναι ημι-ορεινή, και η μονή χτίστηκε πλησίον ρέματος που βρίσκεται ΒΔ της. Το ρέμα χρησιμοποιείται από τους μοναχούς περιστασιακά κατά τη διάρκεια του έτους, είτε για αγιασμό είτε για βόλτα και απομόνωση. Ως εκ τούτου, υπήρξε η ανάγκη για κατασκευή ενός κελιού-χώρου για τον ασκητή. Η κατασκευή τοποθετείται μέσα στο δάσος, επί της πλαγιάς δίπλα στην κοίτη. Το κελί εγκολπώνεται από το φυσικό τοπίο, παραμένοντας μια ταπεινή παρέμβαση στον χώρο.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση στην ενότητα "Αρχιτεκτονική" ΕΔΩ

Αρχιτεκτονική μελέτη: Loculus Design
Αρχιτέκτονες: Στέλιος Τσαπάρας, Ευάγγελος Πουρναράς, Κατερίνα Σκρουμπέλου

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Συρόμενα κουφώματα SlideAir

ALUMIL

New Finsa Melamine Design Collection | Abstracts από την Eltop

ELTOP

ELTOP μελαμίνες SM'Art

ELTOP

Dallmer Ceraline, Cerafloor και Cerawall από την Caramondani Hellas | Σχισμές αποστράγγισης για ντουσιέρες

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιπλάνηση στο ιστορικό τοπίο της Σερίφου

Νικητάκη Νίκη, Καραλή Είρηνη - 28/04/2025

Ανακαίνιση Διαμερίσματος στο Παγκράτι

Archetype team - 25/04/2025

Melissa Villas

Archetype team - 21/04/2025

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue | 2025
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE