`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός Arxellence. Διακρίσεις

Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός Arxellence. Διακρίσεις

Archetype team - 01/06/2018 ΧΡΟΝΙΚΟ

Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με την ονομασία Arxellence για τον σχεδιασμό δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, με αρχές αειφόρου σχεδιασμού και τη βέλτιστη εφαρμογή και ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων της ALUMIL

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Για τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με την ονομασία Arxellence για τον σχεδιασμό δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, με αρχές αειφόρου σχεδιασμού και τη βέλτιστη εφαρμογή και ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων τηςALUMILlυπήρξαν συνολικά 136 εγγραφές και από αυτές κατατέθηκαν τελικά 50 έγκυρες μελέτες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Μιλτιάδη Νικόλαο Τζιτζά, αρχιτέκτων, ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π. και αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΙΑ, που είχε και την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής του διαγωνισμού, Νικόλαο Σαλπιγγίδη, Διευθυντή Marketing της ALUMIL, Ειρήνη Σακελλαρίδου, Ευάγγελο Λυρούδια και Ευάγγελο Στυλιανίδη, αρχιτέκτονες, συνεδρίασε για την κρίση των υποβληθέντων προτάσεων την Παρασκευή 11 και την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, στα γραφεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 118 54 Αθήνα.

Το σύνολο των 50 μελετών που υποβλήθηκαν, χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο επεξεργασίας και πρωτοτυπίας ιδεών, που αναδεικνύει το ενδιαφέρον των συναδέλφων για πειραματικές προσεγγίσεις και διερεύνηση θεμάτων που σχετίζονται με τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού.

Η επιτροπή για την κρίση της, βασίστηκε στους στόχους και τα κριτήρια που αναφέρονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Εξέτασε με προσοχή και αξιολόγησε την αρχιτεκτονική ποιότητα της πρότασης και τη λειτουργικότητα του κτηρίου, την κοινωνική διάσταση του σχεδιασμού και την ένταξη αρχών αειφόρου σχεδιασμού, καθώς και το πνεύμα καινοτομίας, την ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής και τη χρήση των νέας γενιάς αρχιτεκτονικών συστημάτων της εταιρείας ALUMIL.

Μετά από προσεκτική μελέτη όλου του παραδοτέου υλικού, πινακίδα παρουσίασης, σχέδια και της περιγραφής των τευχών, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε τις προτάσεις που διαχειρίζονται με τον πληρέστερο τρόπο τις πιο πάνω παραμέτρους.

Κατόπιν αναλυτικής συζήτησης και εξέτασης, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να απονεμηθούν εκτός των τριών (3) βραβείων και των δύο (2) επαίνων και δύο (2) διακρίσεις χωρίς χρηματική αποζημίωση.

1ο Βραβείο.
 Αριθμός Πρωτοκόλλου – Πενταψήφιος Αριθμός 38333 Στέφανος Αδαμάκης

2ο Βραβείο.
Αριθμός Πρωτοκόλλου 10 – Πενταψήφιος Αριθμός 41335 Αθανάσιος Αθανασόπουλος, Αριστοτέλης Δημητρακόπουλος

3ο Βραβείο.
Αριθμός Πρωτοκόλλου 42 – Πενταψήφιος Αριθμός 13521 Βαγγέλης Αρβανίτης, Μιχαήλ Βελένης, Βασίλης Γιαννάκης, Μαΐτα Χατζηιωαννίδου

Έπαινοι
Αριθμός Πρωτοκόλλου 29 – Πενταψήφιος Αριθμός 08762 Alivizatos & Kitanis, Athens Local Architects
Αριθμός Πρωτοκόλλου 21 – Πενταψήφιος Αριθμός 98754 Kometka Architecture Studio

Διακριθείσες προτάσεις
Αριθμός Πρωτοκόλλου 37 – Πενταψήφιος Αριθμός 12175 Ουρανία – Μαρία Αλτουβά, Αγγελική Σταμάτη, Γιώργος Λύκος, Γιώργος Κανάκης
Αριθμός Πρωτοκόλλου 25 – Πενταψήφιος Αριθμός 30003 Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αθηνά Κωνσταντινίδου

PRODUCT CATALOGUE

Magnistretch Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα παρελθοντικό μέλλον | Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Μυκηνών

Δήμητρα Πατσιώτη - 24/06/2024

The Renaissance Theatres

Archetype team - 21/06/2024

AI: Αντιγραφή Ιδανική ή Αναπαράσταση Ιδεατή;

Τάσος Γιαννακόπουλος - 19/06/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

April Issue | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες