`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Η Schneider Electric ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο για 12η συνεχή χρονιά

Η Schneider Electric ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο για 12η συνεχή χρονιά

Archetype team - 02/02/2023 ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου

H Schneider Electric κατατάσσεται πρώτη στη λίστα του Corporate Knights με τις πιο βιώσιμες εταιρείες του κλάδου, και 7η παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη αναγνώριση αποτελεί συνέχεια των κορυφαίων ESG αξιολογήσεων που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, κέρδισε, για 12η συνεχή φορά, μια θέση στη φετινή λίστα Corporate Knights ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως.

Οι ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας όσον αφορά τις δεσμεύσεις της για την κλιματική αλλαγή και την κοινωνία, όπως τα έσοδα και οι επενδύσεις, η ποικιλομορφία των φύλων και η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας, συνέβαλαν στην ανάδειξή της ως ηγέτη στον ετήσιο δείκτη που καταρτίζει η ερευνητική ομάδα Corporate Knights. Η ενδελεχής αξιολόγηση γίνεται από δημόσιες επιχειρήσεις με έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η Schneider Electric είναι η μόνη στην κατηγορία της που κατατάσσεται κάθε χρόνο, από το 2012, στη συγκεκριμένη λίστα, ενώ την πρώτη θέση είχε λάβει και το 2021.

Η Schneider Electric έχει επίσης διακριθεί για τη διαρκή δέσμευσή της σε θέματα ESG και τις βέλτιστες πρακτικές της, από την εταιρεία Standard & Poor's, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CDP και τη Moody's ESG Solutions. Επιπλέον, η στρατηγική της για την κλιματική αλλαγή και η δέσμευσή της για περιβαλλοντική διαφάνεια ήταν από τις πρώτες που επικυρώθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο Corporate Net-Zero Standard της SBTi στα μέσα του 2022.

Παράλληλα, η Schneider Electric βρίσκεται ανάμεσα στις 19 εταιρείες που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση Terra Carta Seal, η οποία αφορά εταιρείες που προωθούν την καινοτομία και επιδεικνύουν μια δυναμική στις αγορές παγκοσμίως. Το βραβείο Seal αποτελεί μέρος του Sustainable Markets Initiative, που ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' θέσπισε τον Ιανουάριο του 2021, όταν ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας, για να παρακινήσει τον ιδιωτικό τομέα να αναλάβει πιο επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή.

«Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό για εμάς, να ξεκινάει η νέα χρονιά με ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα», δήλωσε η Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy & Sustainability Officer της Schneider Electric. «Αποδεικνύει ότι η συνέπεια και οι δεσμεύσεις μας έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι εταιρείες όπως η Schneider Electric κάνουν τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα», συμπλήρωσε σχετικά.

Σχετικές πηγές:

Οι επιδόσεις της Schneider Electric σε θέματα ESG δημοσιοποιούνται ανά τρίμηνο και αποτελούν μέρος των οικονομικών αποτελεσμάτων της. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:

Σχετικά με τη Schneider Electric

Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζει ‘Life Is On’.

Αποστολή της είναι να αποτελεί έναν ψηφιακό συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα. Προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Αποτελεί μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Οι άνθρωποι της Schneider είναι υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων, που εργάζονται με πάθος για τις αξίες τους για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους.

www.se.com
www.se.com/gr  

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Γυψοσανίδα Ηabito

SAINT GOBAIN

Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint

PROLAT

Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster

PROLAT

FENIX | Πόρτες

ELTOP

Decorative HPL for Interior Design

ELTOP

Ηχομονωτικό σύστημα αποχέτευσης Skolan Safe από πολυπροπυλένιο

CARAMONDANI HELLAS

Latho Components | 3D Wooden Milled Panels 

ELTOP

MYKONOS Βιοκλιματική Πέργκολα

GLM HELLAS

Σχισμές αποστράγγισης ομβρίων και κανάλια HDPE

CARAMONDANI HELLAS
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου και της ευρύτερης περιοχής του νέου σταθμού Μετρό ΚΟΛΩΝΑΚΙ | Γ' Βραβείο

Archetype team - 18/03/2024

The Twist

Archetype team - 15/03/2024

Anne Holtrop: Στο μεταίχμιο του πιθανού

Τάσος Γιαννακόπουλος - 13/03/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες