`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
OPEN HOUSE Athens 2024 | 13 & 14 Απριλίου

OPEN HOUSE Athens 2024 | 13 & 14 Απριλίου

Archetype team - 02/04/2024 ΝΕΑ

Celebrating 10 years

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός, κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens επανέρχεται το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Απριλίου, με 70+ κτίρια καθώς και πλήθος παραλλήλων δράσεων.

Μεγάλος χορηγός του ΟΗΑ 2024 είναι η εταιρεία ELVIAL.

Πρόκειται για μια ετήσια δράση η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με βασικό σκοπό την κατανόηση και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Κατά τη διάρκεια του ΟΗΑ, πραγματοποιούνται δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις από εθελοντές της εκδήλωσης, χορηγός των οποίων είναι η ALLIANZ, σε ιδιωτικούς αλλά και δημόσιους χώρους, οι οποίοι ανοίγουν τις πόρτες τους αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό. Χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται και συμμετέχουν στις δράσεις του ΟΗΑ, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με την πόλη και να μάθουν περισσότερα για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της.  

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης θα αναδείξει 2 καίρια ζητήματα, τα οποία αποτελούν πτυχές του σχεδιασμού που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη. Η προσβασιμότητα εξασφαλίζει ότι τα κτίρια και οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε όλους, ανεξάρτητα από τυχόν περιορισμούς ή αναπηρίες. Ενώ, η συμπερίληψη προάγει τον σεβασμό της διαφορετικότητας και των αναγκών της κοινότητας, όπου όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας, εμφανούς ή κρυφής αναπηρίας, έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα. 

Τo OPEN HOUSE Athens 2024 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. 

Οι παράλληλες δράσεις του OPEN HOUSE Athens 2024 ξεκινούν μια εβδομάδα νωρίτερα, από την Παρασκευή 5 Απριλίου, με ένα special tour στο εργοστάσιο της VITEX, χορηγό του MADE in Athens, που περιλαμβάνει μεταφορά και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο. Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαιτείται προκράτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.openhouseathens.gr/portfolio-item/vitex-ae/.

MADE in Athens 2024 | 6-7.04

Η παράλληλη δράση του ΟΗΑ με χορηγό τη VITEX έχει ως σκοπό να αναδείξει τη δημιουργική κοινότητα της Αθήνας, ανοίγοντας χώρους παραγωγής και δημιουργίας, όπου οι ίδιοι οι δημιουργοί μάς παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουν τα αντικείμενά τους. Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κράτηση.  

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν οι παρακάτω χώροι:

CHRISTIANA VARDAKOU TEXTILE STUDIO | THE INK JOB | AZ CREATIVE STUDIO | KYPSELI PRINT STUDIO | METAGRUNGE | LOOP AROUND STUDIO | THINK BRICKS | ΕΚΔΟΣΕΙΣ DOLCE | ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ - ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ | ANNA KAROUNTZOU CERAMICS | ALEXIA RAISI | DOT. AH!ART | NOT TODAY JEWELRY STUDIO | KATERINA LATOUFI CERAMICS | BLEACH KOLLEKTIV | 24 GOAT | ΕΝΑΡΓΙΛΟ CERAMICS STUDIO | MAMMA CAVOLFIORE | WOODTALES

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/made-in-athens/


Στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2024, πέρα από τις ξεναγήσεις στα κτίρια (OPEN TOURS), προγραμματίζονται και οργανωμένες διαδρομές (OPEN WALK, χορηγός DASKALAKIS & associates), ξεναγήσεις σε μαθητικά και άλλα εκπαιδευτικά γκρουπ (OPEN SCHOOL), ξεναγήσεις σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας (MADE IN Athens, χορηγός VITEX), μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις - ξεναγήσεις σε 3 αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα (OPEN OFFICE, χορηγός DIMAND).

b5jQlpWEu-.jpg


FxiAitlB_N.jpg


NLeHOfzxni.jpg


2sThYmU3Ol.jpg


qYIkeyU81-.jpg


fiG1gFH7Sb.jpg


Το πρόγραμμα των δράσεων θα πλαισιωθεί και από μια σειρά διαγωνισμών:

OPEN PHOTO (διαγωνισμός φωτογραφίας, χορηγός PRODEA Investments), OPEN VOTE (βραβείο κοινού - ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ξενάγησης, χορηγός PRODEA Investments), OPEN your map (διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου ΟΗ χάρτη, χορηγός ΚLEEMANN), OPEN YOUR PORTFOLIO (διαγωνισμός πορτφόλιο, σε συνεργασία με τη Σχολή Βακαλό Art & Design). 

Η οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης του “OPEN HOUSE Athens 2024” θα προκύψει έπειτα από διαγωνισμό, που συνδιοργανώθηκε με τη Σχολή Βακαλό Art & Design, και αφορά τον σχεδιασμό του έντυπου υλικού και του t-shirt των εθελοντών.

Το ΟΗΑ 2024 πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2024 θα βρείτε στην ιστοσελίδα openhouseathens.gr


Το Open House Athens λαμβάνει μέρος στο τριετές project (2023-2025) Open House Europe, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση. Πρόκειται για ένα project που επιδιώκει να ενθαρρύνει μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την αρχιτεκτονική ως κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα, αναδεικνύοντας τις αξίες των ποιοτικά σχεδιασμένων χώρων στο ευρύ κοινό και δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να υποστηρίξουν ένα σωστά δομημένο περιβάλλον. Στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν 12 ΟΗ σε 12 πόλεις της Ευρώπης. Τα ΟΗ φεστιβάλ προγραμματίζουν ακόμα, σαν Open House Europe, κοινές δράσεις και θέματα, όπως είναι η ενίσχυση της προσβασιμότητας και η δημιουργία διαδικαστικών εργαλείων για τη σημασία του ρόλου της αρχιτεκτονικής, καθώς και η προβολή θετικών παραδειγμάτων για το πώς η αρχιτεκτονική θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις. Ακόμα, στο πλαίσιο της διάδρασης μεταξύ των πόλεων και της ανταλλαγής εμπειριών, προβλέπεται στο πρόγραμμα η ανταλλαγή εθελοντών και η διοργάνωση ετήσιων συνεδρίων.  

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Maestro Dual Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

Σχισμές αποστράγγισης για ντουσιέρες από ανοξείδωτο χάλυβα Dallmer Ceraline από την Caramondani Hellas

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ατραπός του Κρασιού: Οινοποιείο και πολιτιστικό κέντρο στη Νεμέα

Μαθιουδάκης Αναστάσης, Μαρκέλλου Αγγελική, Παγουρδάκης Σταύρος - 29/04/2024

Βρεφονηπιακός Σταθμός Κοινότητας Παπάγου

Archetype team - 26/04/2024

Vitra: Η ιστορική πορεία στο design και η έδρα στην Ελλάδα

Βασίλης Ξιφαράς - 24/04/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες