ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Tα Novelties της Artemide στην Design Week 2024

Tα Novelties της Artemide στην Design Week 2024

Archetype team - 23/05/2024 ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου

H Artemide πρωταγωνίστησε για μια ακόμα χρονιά στην Design Week 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, παρουσιάζοντας νέα, βιώσιμα προϊόντα ως αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας, πειραματισμού αλλά και τεχνολογικής καινοτομίας. Εστιάζοντας συνεχώς στο μέλλον, η Artemide υποστηρίζεται από μια παράδοση αξιών και γνώσεων, μια ιστορία σχεδιασμού και κουλτούρας, που μεταφράζεται σε προϊόντα μοναδικής αισθητικής και ευφυούς σχεδιασμού μέσω των συνεργασιών της με κορυφαία ονόματα στον τομέα της αρχιτεκτονικής και του design.


Criosfera by Giulia Foscari

eYHQ5gAIKf.jpg


Με έμπνευση από τις εξορύξεις του πάγου της Ανταρκτικής, το φωτιστικό «Criosfera» που σχεδίασε η Giulia Foscari για την Artemide Ιταλίας είναι μια σύνθεση οπτικής, υλικής και επιστημονικής γνώσης που απεικονίζει ένα μανιφέστο αξιών μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος.

Ο εξωτερικός κύλινδρος φυσητού γυαλιού είναι η δομή μέσα στην οποία εξαφανίζεται ο οπτο-ηλεκτρονικός μηχανισμός χωρίς ορατές σκιές. Και η μοναδικότητά του βασίζεται στη δεξιοτεχνία της χειροποίητης κατασκευής. Η χάραξη εντυπώνεται στο καυτό γυαλί πριν αυτό ψυχθεί και κάνει το πάχος του κυματιστό και ακανόνιστο. Εμπεριέχει την οπτική μονάδα της φωτεινής πηγής LED που διαχέει το φως χωρίς να κάνει ορατές τις πηγές. Το Criosfera ταιριάζει στον χώρο με τρεις διαφορετικές βάσεις, που παραπέμπουν στα επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή και ανάλυση των στοιχείων από τους κυλίνδρους των πάγων της Ανταρκτικής.


Ixa wall by Foster + Partners

-NahetXDGK.jpg


Το Ixa wall, η φετινή δημιουργία των Foster+Partners που συμπληρώνει την οικογένεια των βραβευμένων φωτιστικών, αποτελείται από τον συνδυασμό μιας περιστρεφόμενης σφαιρικής κεφαλής και μιας βάσης. Τα δύο αυτά στοιχεία συνδέονται μαγνητικά και προσφέρουν μεγάλη ελευθερία, καθώς επιτρέπουν την περιστροφή 360° του σημείου που συνδέει την κεφαλή με τη βάση, επιτρέποντας την κατεύθυνση του φωτισμού στον χώρο, όπου ακριβώς χρειάζεται.


Dreispitz by Herzog & de Meuron

Cp7P3dfzBU.jpg


Το Dreispitz σχεδιάστηκε από τους Herzog & de Meuron για την Artemide, αποτελώντας μια γνήσια Ευκλείδεια γεωμετρική φόρμα που δεν είναι μόνο εντυπωσιακή, αλλά και απόλυτα επαγγελματική σε επίπεδο εκπομπής φωτός από τις εναλλακτικές συνθέσεις του. Το Dreispitz είναι ιδανικό τόσο για ιδιωτικούς όσο και δημόσιους χώρους, μιας και «συνδιαλέγεται» με την αρχιτεκτονική υπό την έννοια ότι καθορίζει και χαρακτηρίζει το περιβάλλον που φωτίζει.


Helgoland by Carlotta de Bevilacqua

_5QYzJ-Oij.jpg


Το Helgoland είναι μια αποτελεσματική και απόλυτα ελεγχόμενη πηγή φωτισμού LED, που εφαρμόζεται σε μια επαναλαμβανόμενη και συμπαγή εξαγωνική γεωμετρία, ικανή να ρίχνει σωστό φως σε κάθε χώρο, με minimal διαστάσεις. Το «σε σχήμα κηρήθρας» ανάπτυγμα του led module ενσωματώνεται σε spots 4 διαφορετικών διαστάσεων για τοποθέτηση σε οροφή, με ή χωρίς πλαίσιο ή με ρυθμιζόμενο βραχίονα. Η τεχνολογία αιχμής για τον τύπο αυτού του φωτιστικού είναι μια ακόμη δημιουργία της Artemide που κέρδισε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.


Discovery Dialogue by Ernesto Gismondi and Carlotta de Bevilacqua

ldnNRh8X0o.jpg


Το Discovery είναι το τελευταίο έργο του Ernesto Gismondi. Μια διαγώνια κοπή, που θυμίζει τους καμβάδες του Lucio Fontana, διαταράσσει την επιφάνεια χωρίζοντάς την στη μέση. Αυτή η παρέμβαση καθιστά δυνατή τη διαχείριση του φωτός με δύο τρόπους. Σπάει την ομοιομορφία της επιφάνειας του Discovery διαιρώντας την σε δύο διαφορετικές εκπομπές φωτός.

Με το Discovery Dialogue μπορεί να είναι κάποιος δημιουργός του δικού του φωτός στον χώρο. Κάνει δυνατή την εξισορρόπηση μιας καθαρής αντίληψης μέσω του λευκού φωτός με μια πολύχρωμη ατμόσφαιρα, προσαρμόζοντας διάφορες θερμοκρασίες χρώματος, παίζοντας με τις επιλογές χρωμάτων για να ευθυγραμμιστεί απόλυτα με τους ρυθμούς της κάθε δραστηριότητας. Προάγει την ευημερία και αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον μέσω της διαφάνειας της μορφής του.


Wish You Were Here by Carolina Gismondi de Bevilacqua

jdAtltPtas.jpg


Το Wish You Were Here είναι το πρώτο έργο που φέρνει την πατενταρισμένη οπτική αρχή του Discovery να αλληλεπιδρά με μια νέα διάσταση, όχι πλέον μόνο δισδιάστατη. H διαφανής επιφάνεια του φωτιστικού σώματος διπλώνει με τέτοιον τρόπο που αποκτά όγκο και δημιουργεί ένα πλαίσιο βασισμένο στην ίδια την οπτική αρχή.

Το Discovery, σχεδιασμένο από τον Ernesto Gismondi, είναι η τέλεια σύνθεση των αξιών, της γνώσης, της καινοτόμου έρευνας και της τεχνογνωσίας της Artemide. To Wish You Were Here φέρνει αυτές τις ιδιότητες σε μια μικρότερη κλίμακα, αυτή του προσωπικού χώρου. Εντελώς αόρατο όταν είναι κλειστό, αποκτά όγκο όταν ενεργοποιείται, χάρη στο φως το οποίο εξαπλώνεται από τα micropixels της επιφάνειάς του που έχουν σχεδιαστεί για να επιτύχουν τέλεια ομοιομορφία. Η διάχυση του φωτός ξεκινά από το ανώτερο σημείο για να μην θαμπώνει. Τα micropixels διατηρούν σταθερή την κατανομή του φωτός, χωρίς να μεταβάλλεται η φωτεινή ροή κατά μήκος της πτυχής, και με αυτό τον τρόπο φέρνει το φως στην επιφάνεια με ομοιογένεια.


Vea by Foster + Partners

C527lq7EHv.jpg


Το Vea είναι ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, σχεδιασμένο από τους Foster+Partners τόσο για εσωτερική όσο και εξωτερική χρήση. Προσαρμόζεται σε διαφορετικά ύψη, αναδεικνύοντας κατάλληλα και εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Το Vea χαρακτηρίζεται από ελαφρύ, μινιμαλιστικό και κομψό σχεδιασμό, ο οποίος «αλληλεπιδρά» με την ισορροπία της βάσης. Προσαρμόζεται σε διαφορετικές θέσεις ύψους, με κλίση έως και 30ο χάρη στoν έξυπνο σχεδιασμό της βάσης του σε σχήμα V, επιτυγχάνοντας πάντα την τέλεια ισορροπία και επιτρέποντας τη ρύθμιση της φωτεινής δέσμης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη.


Alambicco by Neil Poulton

Sj4QzxM42l.jpg


Το Alambicco είναι ένα αρθρωτό σύστημα φωτισμού που απολαμβάνει την ομορφιά του φυσητού γυαλιού, παίζοντας με τις διαφάνειες και τις υφές για τον έλεγχο και τη διάχυση του φωτός. Η κεντρική δομή που στηρίζει τα κυκλώματα LED στις τέσσερις όψεις είναι ο τεχνολογικός πυρήνας γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται τα διάφορα στρώματα. Το πρώτο στρώμα αποτελείται από έναν γυάλινο κύλινδρο, σχεδιασμένο να καλύπτει την προβολή των εξαρτημάτων χωρίς να τα κρύβει εντελώς, διασφαλίζοντας ότι τα LED δεν θαμβώνουν.

Τα διάφορα στοιχεία που απαρτίζουν το diffuser του φωτιστικού διαθλούν το φως, διασπώντας και μετατρέποντας την εικόνα του γυμνού τεχνολογικού πυρήνα σε μια αντανάκλαση γεωμετριών και χρωμάτων. Αυτές οι αντανακλάσεις συνδυάζονται με τις χρωματικές αποχρώσεις του γύρω περιβάλλοντος. Η ειδική επεξεργασία του γυαλιού, χειροποίητη στο εργοστάσιο γυαλιού της Artemide, εξασφαλίζει ότι κάθε λάμπα είναι ένα μοναδικό κομμάτι. 

PRODUCT CATALOGUE

Magnistretch Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για έναν νέο πολιτισμό του χώρου

Ανδρέας Γιακουμακάτος - 01/07/2024

Bicubic Residence

Archetype team - 28/06/2024

Το καινοτόμο Design του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Ηρώ Καραβία - 26/06/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

April Issue | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες