ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Το διεθνές βραβείο Big SEE Architecture Award 2024 απονεμήθηκε στην Potiropoulos+Partners για τις Villas in Olive Grove

Το διεθνές βραβείο Big SEE Architecture Award 2024 απονεμήθηκε στην Potiropoulos+Partners για τις Villas in Olive Grove

Archetype team - 04/06/2024 ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου

Tα BIG SEE Awards είναι διεθνή βραβεία που συμβάλλουν στην προώθηση μοναδικών και πρωτότυπων δημιουργικών έργων στην αρχιτεκτονική παγκοσμίως. Με το διεθνές βραβείο Big SEE Architecture Award 2024 τιμήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos+Partners για την αρχιτεκτονική μελέτη των Villas in Olive Grove που βρίσκονται στο Navarino Residences. 


Λίγα λόγια για τις Villas in Olive Grove, Navarino Residences:

Οι διαλεκτικές σχέσεις του τρίπτυχου “φύση-μνήμη-μορφή” περιγράφουν την “ιδέα” του σχεδιασμού. Βασικό θέμα της συγκεκριμένης προσέγγισης αποτελεί η “ελιά” που δηλώνει το κέντρο όρασης της σύνθεσης, ενόσω οι όγκοι που την αγκαλιάζουν –παραπέμποντας σε παλιό λιοτρίβι– ξεδιπλώνονται γύρω της σαν γήινο σκηνικό. Τα πλήρη και τα κενά των κτιρίων “καδράρουν” με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά το ιερό δέντρο, εντείνοντας το βίωμα. Η πέτρα, η λάσπη, ο σοβάς και το ξύλο είναι πλεγμένα με μια ισχυρή αφηγηματική λογική και μια σαφή γεωμετρική πλαστικότητα, στα όρια της κατασκευαστικής λογικής του “απλού μάστορα”. Η σύνθεση/διαίρεση της ογκοπλαστικής δομής στοχεύει στη δημιουργία περιοχών, ανοικτών η κλειστών, στραμμένων προς τη θέα ή απάγκιων (περίκλειστη αυλή), “επίσημων” ή “ανεπίσημων”, που αναδεικνύουν τις ποιοτικές χωρικές διαφοροποιήσεις του concept. Φυτεμένες στέγες καλύπτουν τους διακριτούς όγκους της σύνθεσης και αποτελούν μια ακόμα χειρονομία και αναφορά στην ιδέα της αειφορίας και της βιώσιμης διαβίωσης, όπου κτίρια, φύση και άνθρωπος αλληλοεπιδρούν συνεχώς και δυναμικά μεταξύ τους. 

U3Fq9tZxiM.jpg
Zwkiz7i7xB.jpg
KCRuX5bwZB.jpg


Αρχιτεκτονική Μελέτη & Μελέτη Διακόσμησης: Potiropoulos+Partners
Φωτογράφιση: Γιώργης Γερόλυμπος
Τοποθεσία: Navarino Residences, Μεσσηνία

***

Σχετικά με την Potiropoulos+Partners:

Καινοτόμος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, με πλήρη συνείδηση του αστικού τοπίου, βασισμένος στη δημιουργικότητα, στην έρευνα και στον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν τη φιλοσοφία και το σχεδιαστικό στίγμα της Potiropoulos+Partners. Το γραφείο δημιουργεί έργα υψηλής ποιότητας για τους πελάτες του μέσω μιας συνθετικής προσέγγισης που διερευνά νέους τρόπους σκέψης και έκφρασης, συμπυκνώνοντας στις προτάσεις του πολύπλευρες νοηματικές, συντακτικές και φαντασιακές προθέσεις. 

Το γραφείο ιδρύθηκε το 1989 από τους Δημήτρη Ποτηρόπουλο και Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία και μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία αιχμής στην Ελλάδα.

Σήμερα, και με την συμμετοχή πλέον του γιου τους Ρήγα Ποτηρόπουλου, η δημιουργική αυτή ομάδα ταλαντούχων αρχιτεκτόνων απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά, παρέχοντας πλήρεις υπηρεσίες σχεδιασμού σε όλο το φάσμα, τις τυπολογίες και τις κλίμακες των αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών έργων. 

PRODUCT CATALOGUE

Magnistretch Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για έναν νέο πολιτισμό του χώρου

Ανδρέας Γιακουμακάτος - 01/07/2024

Bicubic Residence

Archetype team - 28/06/2024

Το καινοτόμο Design του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Ηρώ Καραβία - 26/06/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

April Issue | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες