ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Αρχιτεκτονικές Πρακτικές στην Κυκλική Οικονομία

15/09/2023, 16:00
15/09/2023, 18:30
Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ
Ημερίδα

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Τμήμα Περιβάλλοντος - Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σας προσκαλούν στην Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο:

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανάκαμψη, ανοικτή στρατηγική αυτονομία και ανθεκτικότητα


Πρόγραμμα Εργασιών Ημερίδας

16:00 Έναρξη  Χαιρετισμός
Κωνσταντίνος Κωνσταντή, Πρόεδρος Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ)
Άλκης Δίκαιος, Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου

16:10 Υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων Αποβλήτων και Κυκλικής Οικονομίας
Ιωάννα Κωνσταντινίδου, Ανώτερη Λειτουργός Τμήματος Περιβάλλοντος - Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

16:45 Κτιριακή Ενσωμάτωση Ενεργειακών Ηλιακών Συστημάτων: Εγχειρίδιο
Δρ. Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, Αρχιτέκτονας, Επίκουρος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας & Ενέργειας, NUP

17:20 Κοινωνική Αειφορία και Ενεργειακός Σχεδιασμός
Πέτρος Λαπίθης, Αρχιτέκτονας, Περιβαλλοντικός Μηχανικός και Μελετητής

17:55 Ανοικτή Συζήτηση – Υποβολή Ερωτημάτων
Συντονισμός: Έλενα Χριστοδούλου, Αρχιτέκτονας

18:30 Ολοκλήρωση Εργασιών Ημερίδας

Μετά το πέρας της Ημερίδας θα δοθεί δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες η έκδοση “Κτιριακή Ενσωμάτωση Ενεργειακών Συστημάτων: Εγχειρίδιο”, έργο του Αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Βασιλειάδη. Η εν λόγω έκδοση υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, ΕΤΕΚ και Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

Για καλύτερο προγραμματισμό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εδώ το αργότερο μέχρι τις 12-09-2023.

aM2zOsjd4i.jpg


*** 

Βιογραφικά Εισηγητών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Ιωάννα
Η κα Ιωάννα Κωνσταντινίδου είναι Ανώτερη Λειτουργός στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Από το 2004 που εργάζεται στο Τμήμα αυτό, χειρίστηκε αριθμό περιβαλλοντικών μελετών για σχέδια / προγράμματα / έργα, συντόνιζε την οδηγία και τη νομοθεσία για τον περιβαλλοντικό θόρυβο, εφάρμοζε το Πρωτόκολλο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση παράκτιων Ζωνών, ενώ συμμετέχει σε εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς Επιτροπές. Από τον Νοέμβριο του 2022 προΐσταται του Κλάδου Υλοποίησης Έργων Υλοποίησης Έργων Αποβλήτων και Κυκλικής Οικονομίας. Από το 2000 μέχρι το 2004 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως Αρχιτέκτονας. Κατέχει Πτυχίο και Μεταπτυχιακό Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Περιβάλλοντος από το Imperial College of London και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Cyprus International Institute of Management. Παράλληλα, παρακολούθησε αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κύρια το “MedOpen Advanced Training Course on Climate variability and change (CV&C) in the Mediterranean, 2016”, “International Architecture for Environment and Sustainable Development 2011-2012” και “Strategic Environmental Assessment: Implementation in Practice, 2007”. Από το 2014 είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΕΤΕΚ και από το 2017 είναι μέλος της Επιτροπής Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΕΤΕΚ. Το 2006 μέχρι το 2008 διετέλεσε μέλος του Συνδέσμου Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος. Το 2004 συμμετείχε σε Δικοινοτικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τη μετάφραση βιβλίου Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Αρχιτεκτόνων, “Το παραμύθι δύο κυπριακών χωριών”.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Κωνσταντίνος
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Βασιλειάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος. Σπούδασε με υποτροφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου το 2012 του απονεμήθηκε το Δίπλωμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού και βραβεύθηκε ως αριστούχος απόφοιτος. Το 2018 ολοκλήρωσε με υποτροφία τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία καταπιάνεται με την κτιριακή ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών και ηλιακών θερμικών συστημάτων, θέμα στο οποίο εμβάθυνε και στη μεταδιδακτορική του έρευνα στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι Ερευνητικός Συνεργάτης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, υπήρξε Επισκέπτης Ερευνητής στο Division of Architecture and Water του Luleå University of Technology (LTU) και Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Βιομηχανικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νάπολης «Federico II», ενώ συνεργάζεται με το αρχιτεκτονικό γραφείο «Βασιλειάδης Αρχιτέκτονες». Ο Κωνσταντίνος ασχολείται εκτεταμένα με την τεχνολογία, την αειφορία και την ενεργειακή απόδοση κτιρίων από την πλευρά της αρχιτεκτονικής, τόσο επαγγελματικά όσο και ερευνητικά. Συμμετείχε σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα, πήρε μέρος σε συνέδρια και έχει επιλεχθεί ως ένας εκ των 26 Rising-Researchers του ACU-British Council Commonwealth Futures Climate Research Cohort. Αριθμός μελετών του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα αρχιτεκτονικά και ερευνητικά περιοδικά, είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κτιριακή Ενσωμάτωση Ενεργειακών Ηλιακών Συστημάτων: Εγχειρίδιο», ενώ είναι ένας εκ των συγγραφέων και συντελεστών του βιβλίου “Building Integrated Solar Thermal Systems – Design and Applications Handbook”. Είναι Ειδικευμένος Εμπειρογνώμονας Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων της Υπηρεσίας Ενέργειας του ΥΕΕΒΤ, μέλος του ΕΤΕΚ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

ΛΑΠΙΘΗΣ Πέτρος
Ο Δρ. Πέτρος Λαπίθης κατέχει τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ειδικού Επιστήμονα στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Λαπίθης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με θέμα την Παθητική Ηλιακή Αρχιτεκτονική, MSc στην Αρχιτεκτονική, MSc στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό και Μηχανική, Ανώτερο δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού και πιστοποιητικό στην Εκπαίδευση για Καθηγητές Αρχιτεκτονικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Κοινωνική Αειφορία, την Αειφόρο Αρχιτεκτονική, Θέματα Ποιότητας Ζωής, την Εξοικονόμηση Ενέργειας και τη Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική. Το ερευνητικό του έργο έχει υποστηριχθεί μέσα από διάφορες επιδοτούμενες έρευνες και έχει δημοσιευθεί σε Περιοδικά Διεθνών Συνεδρίων, καθώς επίσης σε διάφορα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ο Λαπίθης είναι ο διευθυντής του αρχιτεκτονικού γραφείου Π.Α. Λαπίθης, που ιδρύθηκε το 1995, δίνοντας έμφαση σε νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες κτιρίων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

15/09/2023, 16:00
15/09/2023, 18:30
Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δε βρέθηκαν αποτελέσματα.

PRODUCT CATALOGUE

ELTOP Διαχωριστικά WC CUBICALS

ELTOP

Eltop Μεταλλικές Φορμάικες Homapal

ELTOP

Eltop Facades Προσόψεις κτιρίων

ELTOP

Magnicool Mattress

Magniflex Hellas

Kedry Skylife

DESIGN PERGOLA

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

Ηχομονωτικό σύστημα αποχέτευσης Skolan Safe από πολυπροπυλένιο

CARAMONDANI HELLAS

Σχισμές αποστράγγισης ομβρίων και κανάλια HDPE

CARAMONDANI HELLAS

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Biomaterials/Βιοϋλικά

Ηρώ Καραβία - 20/11/2024

Τα συστήματα της ALUMIL «ντύνουν» το Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ, το πρώτο κτίριο στο The Ellinikon!

Archetype team - 19/11/2024

Αρχιτεκτονικές κουβέντες» με τον Γιώργο Χατζηστεργίου

Μανώλης Οικονόμου - 18/11/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Οctober Issue | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες