ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Ασφάλεια Κατασκευών – Πρόληψη κινδύνων – Ευθύνες Μηχανικού και παραγόντων σε Τεχνικά και Οικοδομικά Έργα

30/05/2024, 18:30
30/05/2024, 21:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ
Αρχιτεκτονική εκδήλωση

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων διοργανώνει και σας προσκαλεί σε ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια Κατασκευών – Πρόληψη κινδύνων – Ευθύνες Μηχανικού και παραγόντων σε Τεχνικά και Οικοδομικά Έργα», την Πέμπτη 30/05/2024 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος, Νίκης 4), στην Αθήνα.

Με δεδομένο ότι η ασφάλεια των μικρών και μεγάλων τεχνικών και οικοδομικών έργων, είτε είναι σε φάση κατασκευής είτε λειτουργίας, εμπίπτει στο γνωστικό και επαγγελματικό πεδίο των Αρχιτεκτόνων και γενικότερα των Μηχανικών, και παράλληλα απασχολεί καθημερινά τους πολίτες και την επικαιρότητα, ο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ επιχειρεί να συνεισφέρει στη σχετική συζήτηση.

Στόχος είναι να ακουστούν απόψεις από Μηχανικούς, Νομικούς, αλλά και από Ελέγχοντες Οργανισμούς, να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και να γίνουν βήματα προς τη βελτίωση της κατάστασης. Ταυτόχρονα ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη ευρύτερης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συναδέλφων για τα ζητήματα αυτά.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ κ. Δημήτρης Ξυνομηλάκης. Την εισαγωγική τοποθέτηση για το αντικείμενο και τους σκοπούς της εκδήλωσης θα κάνει η κ. Τζούλια Τσαλίκη, Γενική Γραμματέας ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ.

Με παρέμβασή του θα συμμετέχει ο κ. Νίκος Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., του φορέα κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό, που αποτελεί το μεγαλύτερο Δημόσιο Έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Ο κ. Γιώργος Μαδεμοχωρίτης, Αντιπρόεδρος ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, θα αναφερθεί στο ζήτημα της ασφάλειας των κατασκευών, ενώ την εξειδικευμένη νομική διάσταση θα δώσουν οι Δικηγόροι παρ' Αρείω Πάγω, Δρ Ευάγγελος Σπ. Αθανασόπουλος και κ. Ευάγγελος Ντόβας. Τέλος, στα μέτρα ασφάλειας στις οικοδομικές κατασκευές και στις υποχρεώσεις των παραγόντων κατασκευής τεχνικών έργων, θα αναφερθούν οι κ.κ. Σταύρος Χαλάτσης, Προϊστάμενος Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία και Μάρκος Κασφίκης, Επιθεωρητής, από το ΤΕΑΥΕ Α΄ Τομέα Αθηνών, ΠΔΕΑΥΕ Αθηνών-Ανατολικής Αττικής-Κρήτης (πρώην ΣΕΠΕ).

Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση και διατύπωση συμπερασμάτων.

30/05/2024, 18:30
30/05/2024, 21:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Συρόμενα κουφώματα SlideAir

ALUMIL

New Finsa Melamine Design Collection | Abstracts από την Eltop

ELTOP

ELTOP μελαμίνες SM'Art

ELTOP

Dallmer Ceraline, Cerafloor και Cerawall από την Caramondani Hellas | Σχισμές αποστράγγισης για ντουσιέρες

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ27_Ανακαίνιση Διαμερίσματος

Archetype team - 18/04/2025

Φως & Υγεία: Η Χρονοβιολογική Επίδραση του Φωτισμού

Archetype team - 16/04/2025

Winners Announced For “The Tiny House 2024 Architecture Competition”

Archetype team - 15/04/2025

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue | 2025
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες