ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Δημιουργία αρχείου για τις Γυναίκες Αρχιτέκτονες, με στόχο τη διαχρονική ανάδειξη του έργου τους

08/03/2020, 10:00
31/12/2020, 23:00
ΣΑΔΑΣ Αττικής
Δέσμη δράσεων

ΣΑΔΑΣ Αττικής: Δημιουργία αρχείου για τις Γυναίκες Αρχιτέκτονες,  με στόχο τη διαχρονική ανάδειξη του έργου τους 

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, το Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, ανακοινώνει τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, για τη δημιουργία Αρχείου των γυναικών αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην καταγραφή  αυτού του σημαντικού δυναμικού, των ελληνίδων  αρχιτεκτόνων, και περαιτέρω τη συμβολή και τη συμμετοχή τους στη δημιουργία του κτιριακού αποθέματος και του  ευρύτερου  δομημένου περιβάλλοντος.

Μάλιστα, το εγχείρημα αφορά την ανάδειξη ων Γυναικών Αρχιτεκτόνων σε όλο το φάσμα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας: το ελεύθερο επάγγελμα, τους ιδιωτικούς φορείς-οργανισμούς, αλλά και τις  υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. 

«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία», δηλώνει η Πρόεδρος του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ, κ. Τζούλια Τσαλίκη, «η οποία έχει ληφθεί στα πλαίσια του εργαστηρίου των Διαδρομών της Αρχιτεκτονικής από την εποχή του Μοντερνισμού μέχρι σήμερα στην Αττική. Θα είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί μια τέτοια συστηματική καταγραφή, με συνεντεύξεις, συγκέντρωση υλικού, αλλά και έρευνα αρχείου από πολλαπλές πηγές. Και είναι εξαιρετικά ευχάριστο, ότι είναι αυξημένο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Ομάδα Εργασίας τόσο από γυναίκες αλλά και άντρες συναδέλφους. Ταυτόχρονα όμως,  μέριμνα μας,  είναι η προβολή του έργου της σύγχρονης γυναίκας αρχιτέκτονα, με την ενδυνάμωση της παρουσίας της. Θέλουμε να εκφράσουμε και να δώσουμε φωνή σε όλες τις συναδέλφους, από τη νέα απόφοιτη έως  τη γυναίκα αρχιτέκτονα, η οποία μετά από πολυετή προσφορά, θέλει να μοιραστεί τη συσσωρευμένη εμπειρία της.  Στον πυρήνα αυτού του σχεδιασμού, είναι  η δημιουργία πλατφόρμας ανοικτού διαλόγου, μέσα από την οποία θα αναδεικνύονται τα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα, θα αναζητούνται  δυνατότητες και προοπτικές, ούτως ώστε, οι Γυναίκες Αρχιτέκτονες, να βρίσκουν ενθάρρυνση και έμπνευση για τα επόμενα βήματα τους».

Όσες και όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ, μπορούν στα email.: tmattikissp@gmail.com tmattikissp@tee.gr, η στα τηλέφωνα 210 3215 146 -7.

08/03/2020, 10:00
31/12/2020, 23:00
ΣΑΔΑΣ Αττικής
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δε βρέθηκαν αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

October Issue vol.1 | 2020
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

PRODUCT CATALOGUE

Europa Pergola

Europa

Acoustic Panel DecoSound

The Consquare

Axyl

The Consquare

Gesture

Eka Group
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το παιχνίδι στην Ελληνική πραγματικότητα

Archetype team - 26/10/2020

Περιπλανώμενο Δικαστήριο των Υδάτων: Η Υπόθεση του Αχελώου

Άννα Μπίζα, Κωνσταντίνα- Άννα Σοφιανίδη - 23/10/2020

Νέο Κτήριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών (Α' βραβείο)

Archetype team - 21/10/2020

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες