`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Φεστιβάλ Τεχνών Rolex: Γιορτάζοντας 20 χρόνια καθοδήγησης

26/05/2023, 09:00
28/05/2023, 14:00
Ωδείο Αθηνών
Φεστιβάλ

Το “Φεστιβάλ Τεχνών Rolex: Γιορτάζοντας 20 χρόνια καθοδήγησης» είναι μια τριήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Μαΐου 2023 σε πολλούς χώρους σε ολόκληρη την Αθήνα, για να σηματοδοτήσει την 20ή επέτειο του Προγράμματος Rolex για την καλλιτεχνική καθοδήγηση.

Το Φεστιβάλ σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Rolex μεταφέρει το πρόγραμμα καθοδήγησής της στην ελληνική πρωτεύουσα, μαζί με δεκάδες από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του κόσμου.

Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς σκοπούς του Ωδείου Αθηνών.

Οι Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ
 

26-28/5 @ 9:30 – 14:00 | Πολυχώρος Ω2
"ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ"

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, το κοινό καλείται να γνωρίσει έργα εγκαταστάσεων που έχουν δημιουργήσει οι συνεργάτες της Rolex, ειδικά για χώρους του Πολυχώρου Ω2. Ο Πίνακας ονείρων (Dream Wall) από τη Selina Cartmell αποτελεί έναν μαυροπίνακα, στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να γράψουν τα όνειρά τους. 

Το "Οι καιροί" (Los Tiempos) του Federico León παρουσιάζει μια μουσική αναδρομή στο έργο του στο πέρασμα των ετών, ερμηνευμένη από ένα πιάνο που παίζει μόνο του. Ο "Καταναγκασμός επανάληψης" (Repetition Compulsion) από τον υπότροφο χορού Jason Akira Somma είναι ένας ψηφιακός καθρέφτης διασκέδασης, που παραμορφώνει παιχνιδιάρικα τις εικόνες των ανθρώπων όταν αυτοί κινούνται ή χορεύουν στον χώρο.

Το "Μουσείο φαντασίας" (Museum of Fiction) του υπότροφου δραματικής τέχνης Matías Umpierrez αποτελείται από ένα σύνολο φωτιζόμενων κουτιών, που παραπέμπουν στη διεπιστημονική του παράσταση με τον ίδιο τίτλο, επαναπροσδιορίζοντας τον Μάκβεθ από διαφορετικές οπτικές γωνίες, στη μεταδικτατορική Ισπανία.

Είσοδος Ελεύθερη

26/5 @ 10:00 – 11:00 | Φουαγιέ Τεχνών
"ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Σας ψιθυρίζουμε στο αυτί"

Αφού καλωσορίσει το κοινό στο Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, ο Βούλγαρος συγγραφέας Miroslav Penkov θα προλογίσει μια διεθνή λίστα συγγραφέων υποτρόφων της Rolex, που θα παρουσιάσουν το ψηφιακό έργο λογοτεχνίας "Σας ψιθυρίζουμε στο αυτί" (A Word in Your Ear). Τα κείμενα και των οκτώ υποτρόφων θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν ακρόαση. Με αφήγηση στα Αγγλικά και στα Ελληνικά από εξέχοντες ηθοποιούς, οι επισκέπτες του φεστιβάλ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια περιπατητική εμπειρία σύγχρονης λογοτεχνίας στις φορητές συσκευές τους.

Αυτή η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με διαθέσιμη ελληνική μετάφραση.

Αγορά Εισιτηρίου

26/5 @ 11:30 – 12:30 | Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος
"ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Óró"

Η υπότροφος χορεύτρια Khoudia Touré παρουσιάζει το τελευταίο της έργο, Óró, στο οποίο συμμετέχουν ντόπιοι καλλιτέχνες όπου κι εάν αυτό παίζεται, δίνοντάς του νέα ζωή σε κάθε νέο μέρος. Για το Φεστιβάλ Τεχνών Rolex, στο Óró θα συμμετέχει ένα διεθνές καστ εννέα χορευτών, συμπεριλαμβανομένων πέντε Ελλήνων, με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Μετά την παράσταση, η χορογράφος θα συμμετάσχει σε μια σύντομη συζήτηση με τη μέντορά της Crystal Pite και με τον σκηνοθέτη-ερμηνευτή Ευριπίδη Λασκαρίδη, μέλος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex

Αγορά Εισιτηρίου

27/5 @ 10:00 – 11:30 | Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος
"ΟΜΙΛΙΑ: Νέες Κληρονομιές"

Αυτή η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με διαθέσιμη ελληνική μετάφραση / Αυτή η εκδήλωση περιλαμβάνει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η υπότροφος δραματικής τέχνης Lara Foot, ο υπότροφος εικαστικών τεχνών Sammy Baloji και οι υπότροφοι χορού Sang Jijia και Junaid Semal Sendi συναντιούνται για να συζητήσουν τις ευρύτερες κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές επιπτώσεις των δημιουργικών τους προσπαθειών και να εξετάσουν πώς οι ενέργειές τους αντηχούν πέρα από το ίδιο το έργο.

Αυτή η ομιλία θα συντονιστεί από τον μέντορα εικαστικών τεχνών της Rolex, William Kentridge.

Αγορά Εισιτηρίου

27/5 @ 12:30 – 13:30 | Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος
"ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Unpathed Waters, Undreamed Shores"

Μαζί με τον μουσικό Ben Covello, την Ιοβή Φραγκάτου και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η υπότροφος δραματικής τέχνης Whitney White θα ερμηνεύσει το έργο της Unpathed Waters, Undreamed Shores, συνδυάζοντας τα λόγια του William Shakespeare με το δικό της κείμενο και τη μουσική σε μια εξερεύνηση της μετανάστευσης, των συνοριακών διασταυρώσεων και των απροσδόκητων ανθρώπινων συνδέσεων. Μετά την παράσταση, θα τη συναντήσει η μέντοράς της Phyllida Lloyd για συζήτηση.

Αγορά Εισιτηρίου

28/5 @ 11:30 – 12:45 | Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος
"ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Δημιουργική Αλχημεία"

Μια εκλεκτική ομάδα υποτρόφων και συμβούλων της Rolex, συμπεριλαμβανομένων των Zakir Hussain και Carrie Mae Weems, θα συμμετάσχει σε μια ευρεία συζήτηση για τις άπιαστες, αλλά ουσιαστικές ιδιότητες που πυροδοτούν τις δημιουργικές σχέσεις, προσφέροντας τις γνώσεις τους για τα διασταυρούμενα ρεύματα επιρροής και έμπνευσης. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αγορά Εισιτηρίου

28/5 @ 13:15 – 13:45 | Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος
"ΧΟΡΟΣ-ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: FALL και 05.49"

Οι υπότροφοι χορού Rolex Eduardo Fukushima και Myles Thatcher παρουσιάζουν μια διπλή παράσταση της πρόσφατης δουλειάς τους. Ο Eduardo Fukushima ερμηνεύει ένα συμπυκνωμένο σόλο έργο, το FALL. Ο Myles Thatcher μοιράζεται το ντουέτο του 05.49, που ερμηνεύεται από δύο μέλη του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο.

Αγορά Εισιτηρίου

Εισιτήρια πωλούνται και στο Ωδείο Αθηνών, καθημερινές 10:00-13:00, μόνο με μετρητά. Πληροφορίες 210 7242913, κ.Τασσοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια, τηλεφωνικά στο 210 7242913 και με email στο spotlightonart@athensconservatoire.gr.

26/05/2023, 09:00
28/05/2023, 14:00
Ωδείο Αθηνών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Magnistretch Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαλαμίς | Εξοχική Κατοικία στη Σαλαμίνα

Archetype team - 14/06/2024

Guillermo Santoma: Oικοσυστήματα στο μεταίχμιο αρχιτεκτονικής & design

Σοφία Θρουβάλα - 12/06/2024

The athlete’s apartment

Νίκη Γκοτσίδη - 10/06/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες