`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Light Up | Τελετή βράβευσης & Έκθεση συμμετοχών

02/07/2023, 12:00
02/07/2023, 21:00
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
'Εκθεση

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (Ε.Ι.Α.) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός Φωτισμού», της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), προκήρυξαν πανελλήνιο φοιτητικό διαγωνισμό σχεδιασμού πρότυπου φωτιστικού σώματος με τον τίτλο “Light Up”.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να έρθουν οι φοιτητές/τριες, σε επαφή με την συνθετική διαδικασία σχεδιασμού ενός οικείου βιομηχανικού αντικειμένου, που έχει άμεση επίδραση στο πως κατανοούμε και αντιλαμβανόμαστε έναν χώρο, να προβληματιστούν με τη χρήση καινοτόμων υλικών και κατασκευαστικών μεθόδων και κυρίως να ασχοληθούν με τον τρόπο εκπομπής του φωτός μέσω του φωτιστικού σώματος.

Τις συμμετοχές έκρινε πενταμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Μιχάλη Αναστασιάδη, Designer, Κωνσταντίνο Γρίβα, αναπληρωτή Καθηγητή Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Τ.Α.Μ. Π.Π., Στυλιανό Ζερεφό, Καθηγητή Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού Ε.Α.Π., Κατερίνα Σκάλκου, Αρχιτέκτονα, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό Ε.Α.Π., και τον Διονύση Σοτοβίκη, Αρχιτέκτονα, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ι.Α.

H κριτική επιτροπή αξιολόγησε τις προτάσεις με βάση την πρωτοτυπία και την πληρότητα του σχεδιασμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σύλληψη των ιδεών, στην αισθητική και την ένταξη του φωτιστικού σώματος σε συγκεκριμένο χώρο, στη λειτουργικότητά του, στην ευκολία κατασκευής του, στην ευελιξία του και στον σεβασμό στο περιβάλλον.

Η τελετή βράβευσης

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και θα δημοσιοποιηθούν την ίδια μέρα στο www.eia.gr.


Η εσπερίδα

Την ημέρα της τελετής βράβευσης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με συζητήσεις μεταξύ αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών φωτισμού που αφορούν στον σχεδιασμό φωτισμού, τις επιδράσεις του φωτός στον άνθρωπο, στον πολιτισμό και στην επιστήμη. Πιο αναλυτικά, οι ομιλητές θα εστιάσουν σε ζητήματα α) σχεδιασμού φωτιστικών σωμάτων και ένταξής τους στο χώρο, β) ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού φωτισμού (HCL), γ) σχεδιασμού φωτισμού του τοπίου και δ) ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του αρχιτεκτονικού φωτισμού.


Η έκθεση

Οι προτάσεις που θα βραβευθούν, καθώς και όλες οι προτάσεις που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, θα παρουσιαστούν στο foyer του Εθνικού Ίδρυματος Ερευνών και θα δημοσιευθούν στο συνοδευτικό κατάλογο που θα διατίθεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.

Περισσότερες πληροφορίες www.eia.gr


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
BRIGHT
HALO

ΧΟΡΗΓΟΣ 2022-2023
ELVAL- COLOUR

02/07/2023, 12:00
02/07/2023, 21:00
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

MYKONOS Βιοκλιματική Πέργκολα

GLM HELLAS

Σχισμές αποστράγγισης ομβρίων και κανάλια HDPE

CARAMONDANI HELLAS

Καναπές Brutus

Homad

Κάθισμα TNK Flex by ACTIU

The Green Office

Ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο Mobility by ACTIU

The Green Office
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρχιτεκτονική Σύνθεση ή Τεχνητή Νοημοσύνη; Ή και τα δύο;

Ελένη Καράκιζα Παπαθαρρενού - 22/09/2023

Winners Announced for “Tiny Library 2023 Architecture Competition”

Archetype team - 21/09/2023

Ξάνθη, η πόλη του καπνού και αρχιτεκτονική κληρονομιά. Από το χθες στο σήμερα.

Γιώργος Παπαγιαννόπουλος - 18/09/2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

July Issue vol.2 | 2023
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες