`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

OPEN HOUSE Athens 2023

01/04/2023, 10:00
02/04/2023, 19:00
Δέσμη δράσεων

Building futures together

Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας, το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται το Σάββατο 1 & την Κυριακή 2 Απριλίου, μετά την τεράστια επιτυχία που είχε τον περασμένο χρόνο με τις καθιερωμένες δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε 70 κτίρια και με 2 διαδρομές στο κέντρο της  Αθήνας και στην Κηφισιά. Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, για άλλη μια χρονιά, είναι η εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A. Το φετινό motto του ΟΗ είναι το Building futures together και έχει ως σκοπό να αναδείξει τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και τη σημασία της στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. H θεματική ενότητα sustainability, με χορηγό την PRODEA Investments, θα περιλαμβάνει αξιοσημείωτα παραδείγματα κτιρίων επαναπροσδιορίζοντας το παραδοσιακό οικοδομείν!

Στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2023, πέρα από τις ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια (OPEN TOURS) και τις 2 οργανωμένες διαδρομές (OPEN WALK), προγραμματίζονται οργανωμένες ξεναγήσεις σε μαθητικά και άλλα εκπαιδευτικά γκρουπ (OPEN SCHOOL), ξεναγήσεις σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας (MADE IN Athens), μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις - ξεναγήσεις σε 3 αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα (OPEN OFFICEχορηγός DIMAND).

Επιπλέον, το πρόγραμμα των δράσεων θα πλαισιωθεί από μια σειρά διαγωνισμών:

OPEN PHOTO (διαγωνισμός φωτογραφίας, χορηγός PRODEA Investments), OPEN VOTE (βραβείο κοινού - ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ξενάγησης), OPEN your map (διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου ΟΗ χάρτη, χορηγός ΚLEEMANN), OPEN YOUR PORTFOLIO (διαγωνισμός πορτφόλιο σε συνεργασία με τη Σχολή Βακαλό Art & Design). 

Η οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης του “OPEN HOUSE Athens 2023” θα προκύψει έπειτα από διαγωνισμό, που συνδιοργανώθηκε με τη Σχολή Βακαλό Art & Design, και αφορά τον σχεδιασμό του έντυπου υλικού και του t-shirt των εθελοντών.

Το ΟΗΑ 2023 πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture is Athens.

Η πρώτη συνάντηση εθελοντών πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Οι 450 εθελοντές είναι έτοιμοι να ξεναγήσουν το ευρύ κοινό στο εμπλουτισμένο και ανανεωμένο πρόγραμμα του ΟΗΑ 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2023 θα βρείτε στην ιστοσελίδα openhouseathens.gr.

Το Open House Athens λαμβάνει μέρος στο τριετές project (2023-2025) Open House Europe, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση. Πρόκειται για ένα project που επιδιώκει να ενθαρρύνει μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την αρχιτεκτονική ως κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα, αναδεικνύοντας τις αξίες των ποιοτικά σχεδιασμένων χώρων στο ευρύ κοινό και δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να υποστηρίξουν ένα σωστά δομημένο περιβάλλον.

Το Open House Europe συντονίζεται από την εταιρεία Architektūros fondas με έδρα το  Βίλνιους της Λιθουανίας, με εταίρους από τo Μπρνο της Τσεχίας, το Τάλλιν της Εσθονίας, το Έσσεν της Γερμανίας, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα της Ελλάδας, το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το Μιλάνο της  Ιταλίας, τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, τη Σλοβενία, το Μπιλμπάο της Ισπανίας και τη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν 12 ΟΗ σε 12 πόλεις της Ευρώπης. Τα ΟΗ φεστιβάλ προγραμματίζουν ακόμα σαν Open House Europe κοινές δράσεις και θέματα, όπως είναι η ενίσχυση της προσβασιμότητας και η δημιουργία διαδικαστικών εργαλείων για τη σημασία του ρόλου της αρχιτεκτονικής και η προβολή θετικών παραδειγμάτων για το πώς η αρχιτεκτονική θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις. Ακόμα, στο πλαίσιο της διάδρασης μεταξύ των πόλεων και της ανταλλαγής εμπειριών, στο πρόγραμμα προβλέπεται η ανταλλαγή εθελοντών και η διοργάνωση ετήσιων συνεδρίων.  Το launch event πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2023 στο Βίλνιους, με συμμετέχοντες και ομιλητές από όλες τις παραπάνω πόλεις.  Το πρώτο συνέδριο (1stannualsummit) θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2023 στη Λισαβόνα. Τέλος το φετινό motto του ΟΗA, Building futures together, είναι κοινό μεταξύ των 12 πόλεων που συμμετέχουν στο OpenHouseEurope. 


Περισσότερες πληροφορίες:

Μ: info@openhouseathens.gr | www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

Διοργάνωση: OPENHOUSEGREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης OpenHouse.

01/04/2023, 10:00
02/04/2023, 19:00
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

PRODUCT CATALOGUE

Magnistretch Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα παρελθοντικό μέλλον | Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Μυκηνών

Δήμητρα Πατσιώτη - 24/06/2024

The Renaissance Theatres

Archetype team - 21/06/2024

AI: Αντιγραφή Ιδανική ή Αναπαράσταση Ιδεατή;

Τάσος Γιαννακόπουλος - 19/06/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

April Issue | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες