`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Βραβείο Mies van der Rohe 2024

17/05/2023, 12:00
07/06/2023, 15:00
Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι
Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί

Πρόσκληση Συμμετοχής για το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική

Το Βραβείο Mies van der Rohe απονέμεται ανά διετία από το 1988, σε υλοποιημένο αρχιτεκτονικό έργο Ευρωπαίου Αρχιτέκτονα ή ομάδας.

Η διαδικασία διοργανώνεται από το Ίδρυμα Mies van der Rohe στην Βαρκελώνη και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάθε κράτος επιλέγει 5 (ή κατά περίπτωση 7) έργα και τα αποστέλλει στο Ίδρυμα Mies van der Rohe, όπου, σε συνδυασμό με τις προτάσεις συσταθείσας Ομάδας Ανεξάρτητων Ειδικών Συμβούλων (Independent Experts) και Ειδικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, γίνεται η τελική επιλογή.

Σε ένα από αυτά τα διακεκριμένα έργα απονέμεται το Βραβείο (Prize) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική, σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο αρχιτέκτονα ή ομάδα απονέμεται Ειδική Μνεία (Special Mention) και σε έναν πρόσφατα αποφοιτήσαντα αρχιτέκτονα θα δοθεί η δυνατότητα πρακτικής άσκησής του για έναν χρόνο, σε έναν απο τους παραπάνω διακριθέντες αρχιτέκτονες. Το βραβείο και η Ειδική Μνεία συνοδεύονται από χρηματικό ποσό. Επιλεγμένα έργα από τις συμμετοχές δημοσιεύονται στην ειδική έκδοση και συμμετέχουν στην περιοδεύουσα έκθεση που ακολουθεί την απονομή των βραβείων.

 

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, ως μέλος του ACE (Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων Ευρώπης), σε συνέχεια της από 16.05.23 επίσημης πρόσκλησης του Ιδρύματος Mies van der Rohe (ΑΠ 68441 / 16.05.2023 εισερχομένου εγγράφου), έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τις συμμετοχές της χώρας μας για το ως άνω Βραβείο, προτείνοντας πέντε (5) έργα. Η επιλογή των έργων θα γίνει από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, που θα ορίσει ο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αρχιτέκτονες-μέλη του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (Έλληνες και αλλοδαποί Ευρωπαίοι), οι οποίοι έχουν υλοποιήσει έργο στην Ελλάδα, καθώς και οι Έλληνες συνάδελφοι που έχουν υλοποιήσει έργο σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρονται στον κατάλογο του Κανονισμού Συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των προτάσεων από τον ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ θα είναι η 7η Ιουλίου 2023.

Τα προς υποβολή έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την περίοδο από 1.5.2021 έως 30.4.2023.

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλουν στα ελληνικά και στα αγγλικά:

  1. Στοιχεία του μελετητή ή της μελετητικής ομάδας του έργου (με τα ποσοστά συμμετοχής κάθε μέλους της ομάδας στη μελέτη, τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου της ομάδας και σύντομο βιογραφικό σημείωμα των συμμετοχόντων), καθώς επίσης και τα ονόματα συνεργατών αρχιτεκτόνων, τα ονόματα συνεργατών μηχανικών άλλων ειδικοτήτων, καθώς και αυτά των εργολάβων/κατασκευαστών του έργου.
  2. Τεύχος μεγέθους Α3 με συνοπτικά στοιχεία τεκμηρίωσης του έργου, όπως σύντομη τεχνική έκθεση (με περιγραφή της ιδέας/βασικών αρχών σύνθεσης, σύνοψη κτιριολογικού προγράμματος, χρονολογία κατασκευής/αποπεράτωσης κλπ), σχέδια (τοπογραφικό, κατόψεις, τομή), φωτογραφίες (4-6 σε low resolution), καθώς και ό,τι άλλο υλικό θεωρούν οι συμμετέχοντες χρήσιμο για την κατανόηση του έργου.

Σε περίπτωση επιλογής τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλουν στα αγγλικά πλήρη στοιχεία τεκμηρίωσης του έργου, όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στην παρ.6 του Κανονισμού Συμμετοχής.

 

Καλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να υποβάλουν τα έργα τους στον ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι, 10555 Αθήνα, τηλ. 210 3215146-7, e-mail: sadas-pea@tee.gr ή info@sadas-pea.gr) το αργότερο 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής των έργων από τον Σύλλογό μας, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00.

17/05/2023, 12:00
07/06/2023, 15:00
Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

PRODUCT CATALOGUE

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS

Σποτ Οροφής Hide 105 Dark Rotate

MP ILLUMINATION – MARINOS PATRIKIOS

Κάθισμα TNK Flex by ACTIU

The Green Office

Ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο Mobility by ACTIU

The Green Office
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Reflections Architects’ Files

Archetype team - 02/06/2023

The Kifissias 4-est

Archetype team - 31/05/2023

Not Alone: Δομή Ανοιχτής Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών

Μαρία Παυλάκη - 30/05/2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

May Issue vol.2 | 2023
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες