`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

20 Μοίρες


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Νάξος, Ελλάδα


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ:
Μάιος 2021 - Δεκέμβριος 2021

Δημοσιεύθηκε: 9/11/22

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, ο σεβασμός στο τοπίο και η ζωή στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι, αποτέλεσαν την αφετηρία για τον σχεδιασμό των τριών αυτόνομων εξοχικών κατοικιών. Έχοντας ως δεδομένο την τοποθέτηση στο ίδιο οικόπεδο, η ιδιωτικότητα, σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια των κατοικιών και την εκμετάλλευση του φυσικού τοπίου, αποτελούν εξ αρχής τα ζητούμενα αλλά και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο project.

Ο σχεδιασμός ξεκινάει από μία απλή γραμμή, η οποία φιλοξενεί τις τρεις κατοικίες. Για την καλύτερη εκμετάλλευση της θέας προς τη θάλασσα, αλλά και για μέγιστη ιδιωτικότητα μεταξύ τους, η γραμμή σπάει και στρέφεται κατά 20°. Πέτρινα τοιχία σχηματίζουν τις κατοικίες, ενώ, τοποθετημένα εγκάρσια, χωρίζουν τις ιδιοκτησίες διασφαλίζοντας ιδιωτικότητα, και ταυτόχρονα δημιουργούν περάσματα και εσωστρεφείς χώρους.

Οι κατοικίες σχεδιάστηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε η ζωή να εκτυλίσσεται έξω απ’ αυτές. Τα μεγάλα ανοίγματα στο ισόγειο δίνουν τη δυνατότητα να ενοποιείται το εσωτερικό με το εξωτερικό, κάνοντας ασαφή τα όρια μεταξύ τους. Στις διώροφες κατοικίες προσφέρεται η δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στην αυλή, μετατρέποντάς τη στον κύριο χώρο των κατοικιών.

Επίκεντρο του εξωτερικού χώρου είναι το υδάτινο στοιχείο, μία ενιαία γραμμή, που, άλλοτε ως φιλμ νερού και άλλοτε ως πισίνα, δημιουργεί διαφορετικές εμπειρίες. Τοποθετείται στο κέντρο της σύνθεσης, ώστε όλες οι υπαίθριες λειτουργίες να οργανώνονται γύρω του και οι χρήστες να είναι σε άμεση και συνεχή επαφή με αυτό.

Στην μπροστινή αυλή κάθε κατοικίας, τοποθετούνται όλες οι απαραίτητες χρήσεις όπως καθιστικό, τραπεζαρία, barbeque και kitchenette, δίνοντας ζωή στον εξωτερικό χώρο και φιλοξενώντας την καθημερινή ζωή των χρηστών. Η σκίαση, απαραίτητη για τη ζωή έξω, επιτυγχάνεται με ξύλινες πέργκολες που ακολουθούν τις χαράξεις της σύνθεσης και, σε συνδυασμό με τα πέτρινα τοιχία, δημιουργούν χώρους χωρίς να καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο και να κυριαρχούν στο τοπίο.

Τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται, η πέτρα και το ξύλο, σε συνδυασμό με τους απλούς λευκούς όγκους, δίνουν την αίσθηση του κυκλαδίτικου τοπίου, το οποίο, μέσα από την όλη σύνθεση και τις καθαρές γραμμές, μεταφράζεται και αναπαράγεται με έναν πιο μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο. 

HEGM7-frMZ.jpg


Αρχιτεκτονική Μελέτη: Modulus Architecture

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες
20 Μοίρες

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες