`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

CACTUS PARADISE HOTEL


ΠΕΡΙΟΧΗ:
ΣΤΑΛΙΔΑ,ΚΡΗΤΗΣ, Ελλάδα


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ:
Νοέμβριος 2018 - Φεβρουάριος 2019


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Μάιος 2019

Δημοσιεύθηκε: 29/4/21

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η παρούσα επέμβαση αποτελεί κομμάτι μιας συνολικής μελέτης για την ανακαίνιση ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Σταλίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σταδιακά με σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών. Η νέα αρχιτεκτονική μελέτη καλείται να μετασχηματίσει και να συμπληρώσει τον υπάρχοντα χώρο με σεβασμό και δημιουργικότητα. Η τρέχουσα μελέτη ασχολείται με τη δημιουργία ενός νέου πολυχώρου εστίασης, με διάφορες δραστηριότητες και ταυτόχρονα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Με κεντρικό άξονα την πλατεία και την άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και τον δρόμο, αναπτύσσονται τέσσερα διαφορετικά μέρη: το παραδοσιακό καφενείο, το μπαρ, το ελληνικό και το ανατολίτικο εστιατόριο. Υιοθετώντας μία ενιαία αρχιτεκτονική και αισθητική γλώσσα, δημιουργείται ένας ανοιχτός διάλογος όπου η ελληνικότητα κατέχει κυρίαρχο ρόλο. Η εικόνα ενός πολυχώρου εμπνευσμένου από τις πλατείες των κρητικών χωριών ενισχύεται και από τα επιμέρους στοιχεία. Η χρήση τού ξύλου και του πρασίνου, σε συνδυασμό με τα γήινα χρώματα, εναρμονίζει τους χώρους με το περιβάλλον. Η αίσθηση της γειτονίας σε συνδυασμό με την ανάλαφρη διάθεση προσφέρουν στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία, εμποτισμένη με τη μοναδικότητα της ελληνικής κουλτούρας.

Οι καθαρές γραμμές σε επίπεδο κάτοψης, μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό που πλαισιώνει κάθε χώρο, οριοθετούν τα διαφορετικά τμήματα και ταυτόχρονα τα διατηρούν σε άμεση επικοινωνία.

Το ξύλο και η πέτρα, παραδοσιακά και κλασικά υλικά, συνδυάζονται με σύγχρονα όπως το τζάμι, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό το μπόλιασμα του παλιού με το καινούριο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL
CACTUS PARADISE HOTEL

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες