`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ


ΠΕΡΙΟΧΗ:
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Ελλάδα


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Απρίλιος 2010

Δημοσιεύθηκε: 29/4/21

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 4 περίπου στρέμματα και βρίσκεται στα Καλέσσα στο Ηράκλειο. Η αρχιτεκτονική σύνθεση βασίστηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οικοπέδου, θέα, προσανατολισμό και τοπικό κλίμα, αλλά και στις λειτουργικές ανάγκες για τη μόνιμη κατοικία της οικογένειας. Βάσει αυτών των δεδομένων σχεδιάστηκε μία διώροφη κατοικία με υπόγειο και πισίνα, εμβαδού 200 τ.μ. περίπου. Οι λιτοί, ορθολογικής κάτοψης όγκοι συντίθενται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το σύνολο, προσθέτοντας αισθητικές εναλλαγές με τα μεγέθη και τη μορφή τους. Η αυστηρότητα της ευθείας του κεντρικού πυρήνα της κατοικίας ισορροπεί με τους ημιυπαίθριους χώρους, οι οποίοι συμπληρώνουν το πλάσιμο των όγκων.

Η χωροθέτηση του κτίσματος στο οικόπεδο βασίστηκε τόσο στο σχήμα του οικοπέδου όσο και τον προσανατολισμό και τη θέα. Η λεπτομερής μελέτη του προσανατολισμού είχε ως αποτέλεσμα τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και της θέας, αλλά και την προστασία της κατοικίας από τους ισχυρούς ανέμους της περιοχής. Το κτίριο αναπτύσσεται κατά τον άξονα ανατολής - δύσης, ώστε να εξασφαλίζεται ανεμπόδιστα η θέα σε κάθε σημείο του, και διατάσσει την πλάτη του προς τον κοινοτικό δρόμο. Η είσοδος στην κατοικία επιτυγχάνεται από τη βόρεια πλευρά και κεντρικά του κύριου όγκου της κατοικίας. Έτσι, δεξιά από την κύρια είσοδο αναπτύσσεται η τραπεζαρία, ο καθιστικός χώρος με το τζάκι και το σαλόνι. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χώρου αποτελούν τα μεγάλα ανοίγματα, τα οποία εξασφαλίζουν απεριόριστη θέα και φωτισμό στο εσωτερικό του. Αριστερά από την κύρια είσοδο συναντάμε τον ξενώνα και την κουζίνα, η οποία αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο προς τον περιβάλλοντα χώρο, επιτρέποντας τη σύνδεση του μέσα με το έξω. Στον όροφο φιλοξενούνται τα υπνοδωμάτια των παιδιών και του ζευγαριού, σχεδιασμένα με γνώμονα την εξασφάλιση της επιθυμητής ιδιωτικότητας.

Σημαντικό χαρακτηριστικό της κατοικίας αποτελεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με το barbeque και την πισίνα, η οποία εξασφαλίζει απεριόριστη θέα, καθώς αναπτύσσεται σαν πρόβολος παράλληλα προς την κατοικία στη βόρεια πλευρά τού οικοπέδου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες