`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Elephant Design


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Νέα Ερυθραία, Ελλάδα


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Σεπτέμβριος 2018

Δημοσιεύθηκε: 28/4/21

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 

Η ιδέα της συνεργασίας πολλών διαφορετικών ανθρώπων και ιδιωμάτων γύρω από την αρχιτεκτονική πρακτική, σε έναν χώρο με τα χαρακτηριστικά «εργαστηρίου ιδεών», αποτελεί τον βασικό άξονα σχεδιασμού. 
Το κτήριο βρίσκεται σε μια γειτονιά εμπορικών καταστημάτων και συνεργείων αυτοκινήτων. Έχοντας στη διάθεσή μας ένα ισόγειο με εμβαδόν 92,00τμ., με πρόσοψη 13,00μ. και άπλετο φυσικό φως, δημιουργήσαμε έναν επαγγελματικό χώρο, του οποίου η δομή ορίζεται ως χώρος αρχιτεκτονικού γραφείου, εκθεσιακού χώρου και καλλιτεχνικού στούντιο. Στοίχημα για εμάς ήταν η πλήρης μεταμόρφωση ενός εμπορικού καταστήματος, σε ένα νέο σημείο αναφοράς της γειτονιάς. Για τον λόγο αυτόν δόθηκε μεγάλη έμφαση στον σχεδιασμό του εξωτερικού χώρου. 
Οι κύριες χρήσεις αναπτύσσονται σε ανοιχτή διάταξη. Η είσοδος είναι καθιστικό και εκθεσιακός χώρος. Ο χώρος εργασίας, προσανατολισμένος σε έναν κάθετο άξονα προς τον δρόμο, ορίζεται από μια μεγάλη ξύλινη επιφάνεια με κάθετα διάτρητα διαχωριστικά πανέλα, που καταλαμβάνει το μισό τμήμα της κάτοψης. Ο διαθέσιμος χώρος μεγιστοποιείται με ένα «boxinabox» γραφείο ορισμένο από ένα γυάλινο ηχο-απορροφητικό χώρισμα. Ο σχεδιασμός του γραφείου αντανακλά ιδιότητες, όπως η κατασκευή με έμφαση στη λεπτομέρεια, το ζεστό περιβάλλον, ο σωστός φωτισμός και η λειτουργική οργάνωση. Το χρώμα που δείχνει την προσήλωση στη λεπτομέρεια είναι το κίτρινο, το χρώμα των ηλεκτρο-μηχανολογικών εγκαταστάσεων ή το χρώμα αντικειμένων design. Όλα τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί ή επιλεγεί από εμάς, με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υψηλής αισθητικής και εργονομίας. Συμπληρωματικό στοιχείο στην ταυτότητα του χώρου έχουν τα vintage έργα και αντικείμενα τέχνης, καθώς και η μεγάλη τοιχογραφία μήκους 5,00μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Elephant Design
Elephant Design
Elephant Design
Elephant Design
Elephant Design
Elephant Design
Elephant Design

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες