`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Uploaded by: Archetype Editor

Κατάστημα οπτικών


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Αθήνα, Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 13/9/19

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Johnnie Rousso, το νέο κατάστημα οπτικών στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, αποσκοπεί στο να προσεγγίσει με μια άλλη ματιά τον τρόπο πώλησης των οπτικών, και την οπτομετρία. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι το customized service για τους πελάτες. Με ζητούμενο αυτό να αποτυπωθεί στον μακρόστενο, διαμπερή, με πατάρι χώρο των 130 μ², η πρόταση επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός διευρυμένου λειτουργικού προγράμματος, που απελευθερωμένο από τις κλασσικές απαιτήσεις μιας τυπικής έκθεσης γυαλιών, δημιουργεί ποικίλες χωρικές ποιότητες.

Από έξω προς τα μέσα, από το δημόσιο στο ιδιωτικό, από την όρθια στάση στην καθιστή, η μετάβαση είναι ομαλή και διακριτή. Ο χώρος της εισόδου, με τους γυάλινους πάγκους, λειτουργεί ως χώρος έκθεσης των γυαλιών. Ακολουθεί το μπαρ σερβιρίσματος γυαλιών, και στο βάθος το table workstation, όπου ο πελάτης μπορεί να καθίσει αναπαυτικά, να ενημερωθεί σχετικά με τις συλλογές και να εξυπηρετηθεί προσωπικά. Στο πατάρι βρίσκεται το τμήμα οπτομετρίας.

Τα χρώματα και η υλικότητα εντείνουν αυτή την ομαλή διαβάθμιση των λειτουργιών και του χαρακτήρα της εξυπηρέτησης. Ο χρωματιστός καθρέφτης που επενδύει τους τοίχους της εισόδου και οι γυάλινοι πάγκοι έκθεσης αντανακλούν την εικόνα τού δρόμου, χαλαρώνοντας τα όρια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού. Οδεύοντας προς τα μέσα, οι τοίχοι σταδιακά ξεγυμνώνονται από επενδύσεις, και τα αδρά υλικά, όπως το τούβλο και το μπετόν, αναδεικνύονται.

Η πρόσοψη δεν έχει βιτρίνα. Όλο το κατάστημα είναι απόλυτα ορατό και λειτουργεί ως βιτρίνα μέσω της χρήσης του extra clear τζαμιού, ενώ, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, ο χώρος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κλειστό και ιδιωτικό περιβάλλον εξυπηρέτησης, με τη χρήση κουδουνιού στην εξώπορτα και το κλείσιμο της κουρτίνας.

5YfB1Fj-uz.jpg

Αρχιτεκτονική μελέτη: dARCH STUDIO (ELINA DROSSOU ARCHITECTS) 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών
Κατάστημα οπτικών

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες