Uploaded by: Archetype Editor
ΠΕΡΙΟΧΗ:
Ηλιούπολη, Ελλάδα
Αρχιτέκτονες: Mado Samiou Architects
Σχεδιαστική ομάδα: Mado Samiou, Despina Markoulaki, Nickolas Lagos, Irene Papaeuthimiou, Aggeliki Tziotaki
Φωτογραφία: Nickolas Lagos
Σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, ένα πρώην εργαστήριο μεταλλουργίας αναζωογονείται σε μικροζυθοποιία και taproom. Με σεβασμό στο υπάρχον κέλυφος, η επέμβασή μας εστιάζει στη μεταμόρφωση του υπάρχοντος κτηρίου σε μια πλήρως λειτουργική ζυθοποιία και σε μια ζωντανή μπυραρία.
Ενσωματώνοντας τα υπάρχοντα βιομηχανικά στοιχεία στον εσωτερικό σχεδιασμό, μεταμορφώνεται η αρχιτεκτονική ταυτότητα του κτηρίου. Τοίχοι από σκυρόδεμα με εμφανείς ουλές, σημάδια από το διαβόητο παρελθόν, ίχνη από στρώσεις μπογιάς, μεταλλικά στοιχεία, αντικείμενα, όλα ενοποιούνται με κατασκευές ειδικές για τον χώρο για να δημιουργήσουν μια σύγχρονη βιομηχανική αίσθηση.
Μπαίνοντας σε μια ανεπιτήδευτη είσοδο, η εμπειρία της μπυραρίας ξεκινάει. Η ανοικτή κάτοψη του χώρου διαχωρίζεται από μια τεράστια μεταλλική και γυάλινη κατασκευή, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρήσουν τη διαδικασία παραγωγής μπύρας, ενώ απολαμβάνουν το τελικό προϊόν. Το μεταλλικό διαχωριστικό κατασκευάζεται από εμφανή επαναχρησιμοποιημένα μεταλλικά στοιχεία, ενώ μεταλλικές πλάκες δημιουργούν μια σειρά από καμάρες. Εμφανή μεταλλικά στοιχεία κρέμονται από το ψηλό ταβάνι, πάνω από το επίμηκες bar σε σχήμα U -βασικό στοιχείο του χώρου. Η παλιά σκάλα του κτηρίου επιβιώνει, οδηγώντας στις τουαλέτες όπου μεγάλα παράθυρα πλαισιώνουν το εσωτερικό. Κόκκινος φωτισμός του χώρου πάνω από τους νιπτήρες δημιουργεί αντίθεση με τους σκούρους τόνους και εκτεθειμένα υλικά. Στην πρόσοψη, ο κάναβος ανοίγει οπτικά το εσωτερικό με το εξωτερικό, δημιουργώντας μια σύνδεση με το αστικό περιβάλλον. Μεταλλικά τελειώματα, εμφανές σκυρόδεμα, inox εξοπλισμός, αντικείμενα που βρίσκονται στον χώρο, επαναχρησιμοποιημένα υλικά, τετραγωνικά πετάσματα, καμάρες, επιφάνειες με πολλές στρώσεις -όλα ενδυναμώνουν τη μοναδικότητα του αρχικού κτηρίου αντικατοπτρίζοντας την ιστορία του.
In a densely populated district of Athens, a former metal workshop is revitalized into a microbrewery and taproom. With respect to the existing shell, our intervention focuses on transforming the existing building into a fully functionable brewery and a spirited beer hall.
By incorporating the existing industrial features into the interior design, the building’s architectural identity is formed. Concrete walls with inconspicuous scars, marks from the notorious past, traces of layered paint, metal elements, found items, all integrated with custom-made structures to create a contemporary industrial feel.
Entering an unfussy entrance, a beer hall experience commences. The open plan taproom and brewery is divided by a huge metal and glass structure, allowing guests to witness the beer production progress, while enjoying the final product. The metal separator is manufactured with exposed reused metal beams, while refashioned iron plates form a series of archies. Exposed metal elements are hanging from the high ceiling, above the long U-shaped bar – a key element of the space.The original staircase of the building is survived, leading to the restroom area, where large windows frame the interior. Red-toned lighting above the sinks, creates a contradiction with the dark tones and exposed materials. On the façade, the grid opening visually links the interior to the exterior, creating a connection with the urban environment. Metal finishes, exposed concrete, inox equipment, found items, reused materials, vertical pendants, square grids, featured arches, layered surfaces – all enhance the uniqueness of the original building by reflecting its own history.
Architects: Mado Samiou Architects
Design Team: Mado Samiou, Despina Markoulaki, Nickolas Lagos, Irene Papaeuthimiou, Aggeliki Tziotaki
Photography: Nickolas Lagos
Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους: