`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Queens Sands Villas


ΠΕΡΙΟΧΗ:
ΠΑΦΟΣ, Κύπρος


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Ιούνιος 2019

Δημοσιεύθηκε: 10/5/21

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Έργο: Queens Sands Villas 

Τοποθεσία: Πάφος, Κύπρος

Αρχιτεκτονική Μελέτη: 2Architects (Καλαϊτζίδης Γιώργος) – Kislev Group (Atalya Grinberg) – Peremen Architects (Vered Esterin)

Στατική Μελέτη: Κλεόπας Παπανικολάου

Επίβλεψη Έργου: 2Architects (Καλαϊτζίδης Γιώργος) & Κλεόπας Παπανικολάου

Φωτορεαλισμός: Θεόδωρος Γιαννόπουλος _ Hedra Visuals

Εταιρεία Ανάπτυξης Γης: AG&G Luxury Homes

ΚατάστασηΥπό κατασκευή

Παρουσίαση Κειμένου: 2Architects (Καλαϊτζίδης Γιώργος)


Το πρόγραμμα αφορούσε τον σχεδιασμό πέντε επαύλεων σε προνομιακό, παραθαλάσσιο οικόπεδο στην περιοχή της Κισσόνεργας, στην πόλη της Πάφου, στην Κύπρο. Βασικά του ζητούμενα ήταν η σχεδιαστική απλότητα και η διασφάλιση της απρόσκοπτης θέας προς τη θάλασσα.

PAL5zsose_.jpg


Η πρόταση κινήθηκε σε μοντέρνες γραμμές, με έμφαση στην καθαρότητα των όγκων, αλλά και μια διαρκή προσπάθεια για την επίτευξη μιας διαλεκτικής σχέσης με την παραδοσιακή κυπριακή αρχιτεκτονική: 

Μια λεπτή γραμμή από φως χωρίζει τον λευκό, κυβιστικό όγκο από την πέτρινη τοιχοποιία, η οποία εκτείνεται και στο εσωτερικό της οικίας, για το οποίο επιλέχθηκε η χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο, το μέταλλο, το μάρμαρο, το γυαλί και η πέτρα.


SN6H9okDLm.jpg


Η απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα εξασφαλίστηκε με τον σχεδιασμό δύο τυπολογιών:

-L8aPoLl3e.jpg


Οι κατοικίες στην πίσω σειρά του οικοπέδου σχεδιάστηκαν σε τρία επίπεδα. Η είσοδος της κατοικίας, τα υπνοδωμάτια και οι υγροί χώρου στο επίπεδο του δημόσιου δρόμου, οι χώροι διημέρευσης στο επίπεδο του ορόφου, ενώ στο δώμα χωροθετήθηκαν η πισίνα και ο κήπος. Στο υπόγειο τοποθετήθηκαν βοηθητικές χρήσεις, καθώς και χώροι άσκησης και ευεξίας. 


4bEJXxy74j.jpg


Στις τρεις διώροφες κατοικίες οι οποίες γειτνιάζουν με τη ζώνη προστασίας της παραλίας, η πρόσβαση επιτυγχάνεται μέσω ενός ιδιωτικού δρόμου. Σε αυτές, οι χώροι διημέρευσης βρίσκονται στο ισόγειο, ενώ τα υπνοδωμάτια και οι υγροί χώροι στον όροφο. Όλες οι κατοικίες διαθέτουν πισίνες και κήπους, οι οποίοι θα τοπιοτεχνηθούν με χαρακτηριστικά μεσογειακά φυτά. 


D8Odmmt3xJ.jpg


Για τη μεγιστοποίηση της θέας και την επίτευξη μιας άμεσης σχέσης μεταξύ του εσωτερικού της κατοικίας και των ημιυπαίθριων και υπαίθριων χώρων, επιλέχθηκε η χρήση ενός σύμμικτου συστήματος κατασκευής, που επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλων ανοιγμάτων, χωρίς τη χρήση ενδιάμεσων υποστυλωμάτων.


Px_VPubQNk.jpg


Η προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών επιτεύχθηκε με τον περιορισμό των ανοιγμάτων προς τον δρόμο, ενώ όπου αυτό δεν ήταν δυνατόν, τοποθετήθηκαν κάθετα μεταλλικά στοιχεία (λούβρα).


3Pw0ryJDqs.jpg


Στις 20 Απριλίου του 2019, το έργο έλαβε το Bronze Award στον διεθνή διαγωνισμό A΄ Design Award & Competition, στην κατηγορία Architecture, Building and Structure Design.


YiCpmPjKMX.jpg


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Queens Sands Villas
Queens Sands Villas
Queens Sands Villas
Queens Sands Villas
Queens Sands Villas
Queens Sands Villas
Queens Sands Villas
Queens Sands Villas
Queens Sands Villas

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες