ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

The Renaissance Theatres


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Ριάντ, Saudi Arabia

Δημοσιεύθηκε: 21/6/24

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην καρδιά του ολοκαίνουριου πολυχώρου εμπειριών Via Riyadh, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, εντοπίζεται ένα από τα τελευταία έργα της ομάδας TAKA+ PARTNERS: οι πολυτελείς κινηματογραφικές θεματικές αίθουσες The Renaissance Theatres. Πρόκειται για 7 κινηματογραφικές αίθουσες με διαφορετική θεματική η κάθε μία!

Το Destination Via Riyadh – The new era of luxury αποτελεί έναν προορισμό, από τους κορυφαίους στον κόσμο, προσανατολισμένο στον επισκέπτη που επιθυμεί να βιώσει τη νέα εποχή της πολυτέλειας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εμποτισμένη με την τοπική παράδοση και κληρονομιά της Σαουδικής Αραβίας. Σε άμεση γειτνίαση με το Βασιλικό Παλάτι και το εμβληματικό Ritz Carlton, σημεία ορόσημα του Ριάντ, αποτέλεσε μια τεράστια σχεδιαστική πρόκληση. Το έργο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του Saudi Vision 2030, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που στοχεύει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική διαφοροποίηση της χώρας, σύμφωνα με το όραμα του Σαουδάραβα διαδόχου και πρωθυπουργού Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

«Χρειαζόμαστε πολυτελείς κινηματογραφικές αίθουσες, μοναδικές στον κόσμο και αυστηρά διαφορετικές μεταξύ τους», ήταν το brief του πελάτη, το οποίο αποτέλεσε αφετηρία και πηγή έμπνευσης για της ομάδα. Η μελέτη έγινε σε περιβάλλον BIM, παρέχοντας δυνατότητες έγκαιρης οπτικοποίησης του τελικού αποτελέσματος, αλλά και εκτέλεσης πολλών διαφορετικών εργασιών παράλληλα, γεγονός που επέτρεψε την τήρηση των στενών χρονικών περιθωρίων του έργου. Βασική αρχή σχεδιασμού αποτέλεσε η ανάγκη αποτύπωσης του οράματος του πελάτη σε κάθε αίθουσα, δημιουργώντας ένα κράμα εμπειριών σε τέλεια ισορροπία. Ο τίτλος του concept "One Location – 7 Destinations" εμπεριέχει όλη την ουσία του οράματος και της επιθυμίας του πελάτη. Το έργο-πρότυπο αποτελεί σημείο αναφοράς. Πλούσια κληρονομιά, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, επιρροές από τον Δυτικό κόσμο, πολυτέλεια, one of a kind, τάσεις εκσυγχρονισμού, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στη γέννηση του μοναδικού στον κόσμο The Renaissance Theatres.

Οι χώροι αναπτύσσονται σε 3 επίπεδα, με το υψηλότερο επίπεδο να αποτελείται από μια ειδικά διαμορφωμένη είσοδο για την αποκλειστική υποδοχή των VVIP επισκεπτών.

Το ενδιάμεσο επίπεδο αποτελεί την κεντρική είσοδο του κοινού. Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι αναμονής έχουν οριοθετηθεί με τη χρήση κατακόρυφων μεταλλικών κατασκευών, οι οποίες έχουν επενδυθεί με ύφασμα ή καθρέφτη, παρέχοντας στους επισκέπτες ένα πρώτο σημείο συνάντησης. Η μεγαλοπρεπής ελλειψοειδής σκάλα, που οδηγεί στο κάτω επίπεδο, είναι επενδυμένη με ειδικής κοπής μαύρο μάρμαρο. Χρυσές λεπτομέρειες προσδίδουν μια ακόμη πινελιά πολυτέλειας στο lobby. Ο διάδρομος που κατευθύνεται στις αίθουσες οριοθετείται από μια πρόσοψη ύψους 9 μέτρων. Στο χαμηλότερο επίπεδο, ο διάδρομος μήκους 50μ που οδηγεί στις κινηματογραφικές αίθουσες αντιμετωπίστηκε με τη λογική της ήπιας ένταξης και ιδιωτικότητας των επισκεπτών σε κάθε μία από αυτές. Ξύλινες επενδύσεις και ταπετσαρίες δημιουργούν εσοχές-χώρους αναμονής έξω από κάθε αίθουσα.    

Με τη δημιουργία θεματικών αιθουσών ο επισκέπτης έχει διαφορετικούς λόγους για να επισκεφτεί εκ νέου τον χώρο, βιώνοντας κάθε φορά μια ξεχωριστή και συγχρόνως μοναδική εμπειρία. Μια από τις προκλήσεις των ακουστικών χώρων είναι οι αυστηρές προδιαγραφές υλικών και σχεδιαστικών λύσεων. Η λογική Box in a Box λειτούργησε και σε αυτή την περίπτωση για την άριστη εξυπηρέτηση της τέλειας κινηματογραφικής εμπειρίας. Ηχητική απορρόφηση, ανάκλαση και διάθλαση ήταν συντελεστές που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την τελική επιλογή υλικών. Στις περιμετρικές ακουστικές τοιχοποιίες προτιμήθηκαν σκουρόχρωμες βελούδινες ακουστικές επενδύσεις. Όλες οι εσοχές επενδύθηκαν με custom-made ακουστικά πάνελ διαφόρων σχημάτων και υφασμάτων. Ανάλογα με τη θεματική τής εκάστοτε αίθουσας, ο σχεδιασμός προσαρμόστηκε έτσι ώστε να αποδοθεί η ουσία του εκάστοτε θέματος χωρίς να γίνει έκπτωση στη συνολική εμπειρία του πελάτη.

Δημιουργήσαμε ένα σύνολο από 7 κινηματογραφικές αίθουσες, οι οποίες έλαβαν επίσημη πιστοποίηση Dolby Atmos. Χρησιμοποιήθηκαν οθόνες τελευταίας τεχνολογίας Samsung Onyx, οι οποίες αποδίδουν υψηλότερη φωτεινότητα, αντίθεση και βαθύτερες χρωματικές αποχρώσεις. Μια ακόμα πρόκληση που στέφθηκε με επιτυχία ήταν η εξ ολοκλήρου προμήθεια υλικών, εξοπλισμού και επίπλων από την ελληνική αγορά. Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η άρτια και ποιοτική on site συνεργασία κατασκευαστών/συνεργείων, προερχόμενων επίσης από την Ελλάδα.

Παρακάτω ακολουθούν οι λεπτομέρειες της κάθε αίθουσας, τις οποίες ο επισκέπτης συναντά με την εξής σειρά:

Η «AVANT GARDE», πρωτοποριακή – τολμηρή – επαναστατική, όχι μόνο για τα δεδομένα της Σαουδικής Αραβίας. Μια έντονη σχεδιαστική δήλωση, η οποία προετοιμάζει τον επισκέπτη για τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του ταξιδιού που ακολουθεί. Περιλαμβάνει 4 ζεύγη ανακλινόμενων κρεβατιών, ελληνικής κατασκευής, με τα κεφαλάρια να προσφέρουν τη μέγιστη ιδιωτικότητα. Στην αίθουσα δεσπόζει το navy blue, καθώς και μοναδικά artifacts φωτιστικά σε κόκκινο ή χρυσό χρώμα. 

Συνεχίζοντας στη «SECRET GARDEN», οι κάθετοι κήποι, τα floral ακουστικά πάνελ, σε συνδυασμό με τα φυτά και τα έπιπλα κήπου, όπως κρεμαστή πολυθρόνα και πουφ, δίνουν την αίσθηση ότι απολαμβάνεις την ταινία στον προσωπικό σου ιδιωτικό κήπο. 

Επόμενο σταθμό αποτελεί η «ORIENT EXPRESS», όπου επιβιβαζόμαστε στο θρυλικό βαγόνι το οποίο αποτέλεσε την έμπνευση της συγκεκριμένης αίθουσας. Custom-made καπιτονέ καρέκλες επενδυμένες με καφέ δέρμα και ξύλινα τραπεζάκια, καθώς και διπλοί καναπέδες τύπου Chesterfield, σε συνδυασμό με τις χρυσές βέργες, τις κουρτίνες στις εσοχές, τα γραφικά φωτιστικά και τους κρυφούς φωτισμούς, κυριολεκτικά σε τοποθετούν μέσα στο τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό βαγόνι.

Έπειτα από το πολύωρο ταξίδι στην έρημο συναντάμε την «OASIS». Η αίθουσα που σηματοδοτεί τη χαλάρωση και το παιχνίδι είναι εξοπλισμένη με ειδικά κατασκευασμένα πουφ, αιώρες, καθώς και πισίνες γεμάτες με εκατοντάδες μπαλάκια για τα μικρά παιδιά. Ειδικές κατασκευές στους τοίχους, σε συνδυασμό με κρυφούς φωτισμούς, δίνουν την αίσθηση των αμμόλοφων της ερήμου και του ορίζοντα.

Έχοντας αγγίξει τα τόσο έντονα χαρακτηριστικά της Σαουδικής Αραβίας, δε θα μπορούσε να παραλειφθεί μια αίθουσα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Αρχιτεκτονική έντονα επηρεασμένη από τις θερμές και ξηρές κλιματικές συνθήκες, όπως και από τις αυστηρές κοινωνικό-πολιτιστικές παραδόσεις. Η «TUWAIQ» σχεδιαστικά αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση του γραφείου και είναι η αίθουσα που κατατάσσεται πρώτη σε επισκεψιμότητα. Αυτό οφείλεται στους ιδιαίτερους και λεπτούς χειρισμούς κατά τον σχεδιασμό της, με ξύλινες παραδοσιακές χειροποίητες πόρτες, σκαλιστά γύψινα μέσα σε έναν καμβά στο χρώμα της άμμου, τριγωνικά διακοσμητικά ανοίγματα, κορμούς δέντρων στην οροφή και τοπικά παραδοσιακά υφάσματα. H διάταξη σε σχήμα Π των χτιστών καθιστικών παραπέμπει στα σπίτια που χτίζονται γύρω από μια ανοιχτή κεντρική αυλή, ενσωματώνοντας τον πολιτισμό τους και την παράδοση στη φιλοξενία. Στόχος ήταν η χρήση των σύγχρονων υλικών και η απαιτούμενη τεχνολογία να είναι σε πλήρη αρμονία με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Αφήνοντας πίσω την ιστορία και κοιτάζοντας τη σύγχρονη εποχή, περνάμε στη «WALL STREET», σύμβολο της ανάπτυξης και της προόδου. Ο σχεδιασμός της επιτρέπει τόσο την προβολή ταινιών όσο και εταιρικών συναντήσεων ή παρουσιάσεων, με τις αυστηρές αποχρώσεις του γκρι να κυριαρχούν στις κουρτίνες περιμετρικά της αίθουσας και στο δάπεδο. Η χρήση του προσδίδει έναν κομψό και δραματικό χαρακτήρα, αντικατοπτρίζοντας τον επαγγελματισμό και την πολυπλοκότητα. Χωρίς να αποσπά την προσοχή διαχέεται μια αίσθηση ηρεμίας και σταθερότητας. Ο συνδυασμός του με τους τιρκουάζ-μπλε καναπέδες που καλύπτουν την αίθουσα από άκρη ως άκρη, δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο σημείο εκκίνησης για μια ακόμη πιο συναρπαστική συνέχεια.

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι μας, καταλήγουμε στην τελευταία και απόλυτα εξοπλισμένη τεχνολογικά αίθουσα. Η «INTERSTELLAR», με τη μεγαλύτερη Samsung Onyx 4K οθόνη στον κόσμο, Dolby Atmos, πλήρως ανακλινόμενα δερμάτινα καθίσματα. Η έναστρη οροφή από οπτικές ίνες, ο επιβλητικός χρωματικός φωτισμός που εναλλάσσεται, σε συνδυασμό με τα ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα, υπόσχονται ένα πραγματικό ταξίδι στο διάστημα.

h3yVtSrHjs.jpg


Design Team: CINE Construction and Development | TAKA+PARTNERS
Head Architect | Design Director: Χρήστος Ιωσήφ Νταούκας Γκαρρόνε
Concept | Architectural design | Interior design: Άννα Καρατζοβάλη, Μαρία Αβραμίδου, Βάσια Παπαδάκη, Στελίνα Ρίζου, Κατερίνα Βογιατζή
BIM Architect: Αλκιβιάδης Αργυρόπουλος
Lighting Design consultant: Μπάμπου Ζωή
Construction Team: CINE Construction and Development
Project Director: Κλήμης Μαυρίδης
Construction Manager: Φώτας Νικόλαος
Acoustic Construction Manager: Σιαμάτρας Θεόδωρος
Civil Project Manager: Mohamed Saad
MEP Technical Manager: Talal Malik
MEP Manager: Ahmed Assem
Projects Procurement Coordinator: Τάκας Γ. Ηλίας
Photographer: Mousthafa Ebrahim Khumanpur Photography

Προμηθευτές:

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: CINE CONSTRUCTION & DEVELOPMENT
ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ: SIAMATRAS
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ / ΘΥΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: PROFESSIONAL ARTS TR.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: CORE Constructions KSA
ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: CORE Constructions KSA
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ: CORE Constructions KSA
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ / ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ: CINE CONSTRUCTION & DEVELOPMENT
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ /ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΩΝ: CINE CONSTRUCTION & DEVELOPMENT
ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS
ΠΛΑΚΙΔΙΑ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS | RAK CERAMICS
ΜΑΡΜΑΡΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ: FANAR MARBLE CONTRACTING EST.
ΠΛΑΚΙΔΙΑ WC: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS | RAK CERAMICS
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ: CINE CONSTRUCTION & DEVELOPMENT
ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: CINE CONSTRUCTION & DEVELOPMENT
ΚΡΟΥΝΟΠΟΙΙΑ: CINE CONSTRUCTION & DEVELOPMENT
ΓΥΑΛΙΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΟΥ: CINE CONSTRUCTION & DEVELOPMENT
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΥΞΗΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: CINE CONSTRUCTION & DEVELOPMENT
ΦΩΤΙΣΜΟΣ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS | LEGRAND
ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ & ΠΡΙΖΕΣ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS | LEGRAND
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS | LEGRAND
ΕΠΙΠΛΩΣΕΙΣ-ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ- ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS
ΕΠΙΠΛΑ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS
ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΣΕΩΝ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS
ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS
ΧΑΛΙΑ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS
ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS
ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛ: MARAKEEZNAJD FOR CONSTRUCTION
ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΦΥΤΑ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS
ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΠΙΧΡΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: METALLIA
ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: FERCO SEATING
ΗΧΕΙΑ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS | SAMSUNG
ΟΘΟΝΕΣ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS | SAMSUNG
ΒΙΝΥΛΙΚΕΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ: YFES | LONDON ART
ΚΡΕΒΑΤΙΑ: THE FABULOUS GROUP- STAMATOPOULOS


THE RENAISSANCE THEATRES Luxury movie theaters

“THE RENAISSANCE THEATRES” is our team’s latest project located within VIA RIYADH, the world’s premier destination for experiencing luxury and cutting-edge technology, steeped in local tradition and heritage. At the capital of Saudi Arabia, Riyadh, adjacent to the Royal Palace and the iconic Ritz Carlton, 7 luxury multi-themed cinema auditoriums await VVIP customers to provide an unparalleled experience that is unmatched anywhere else in the world.

The project is part of the SAUDI VISION 2030 framework, a government program aiming at the economic diversification, social development, and cultural advancement of the country, according to the vision of Saudi Arabia’s Crown Prince Mohammed bin Salman.

The project was designed and built utilizing BIM methodology allowing us, from the early stages of the study, to provid the client with the opportunity for timely visualization of the final outcome, ensuring not only acceptance but also a sense of security regarding the quality of the work. In addition to visualization, there was coordination among various studies (architectural, structural, mechanical, etc.) to better organize procurement and work activities. This allowed us to adhere to the strict project deadlines, making it the first to be delivered within the VIA RIYADH framework.

Its concept "One Location - 7 Destinations" encapsulates the essence of the vision and desires of the client. A prototype project that serves as a reference point. Rich heritage, unique architecture, influences from the Western world, luxury, one-of-a-kind elements, and modernization trends are some of the factors that led to the birth of the world's unique “THE RENAISSANCE THEATRES”.

The project consists of 3 levels. The highest one is a specially designed entrance for welcoming VVIP guests. The intermediate is the central entrance of the customers featuring luxury handmade furniture out of gold and marble. Waiting areas have been defined with the use of vertical metal structures that have been covered with fabric or mirror, providing to visitors a first meeting point. The majestic elliptical staircase, leading to the lower level, is cladded in custom cut black marble. Gold details add another touch of luxury to the lobby. The corridor leading to the rooms is bordered by a 9-meter-high façade with a large scale custom printed vinyl wallpaper applied on it.

On the lower level the 50m long corridor leading to the cinema rooms was treated with the logic of gentle integration and privacy of the visitors in each of them. Wooden cladding and wallpapers create alcoves-waiting areas outside each auditorium.

By creating multithemed rooms, the visitor has various reasons to revisit the cinema, ensuring a fresh experience with each visit. One of the challenges of acoustic spaces is the strict specification of materials and design solutions that can be applied. The “Box in a Box” method was applied in this case to provide the perfect cinematic experience. Sound absorption, spatial properties, reverberation, and diffraction were attributes that largely determined the final selection of materials. Dark velvet acoustic linings were preferred on the perimeter acoustic walls. All recesses were lined with custom-made acoustic panels of various shapes and fabrics. The design for each auditorium was tailored to reflect the essence of its theme while ensuring it seamlessly integrates with the overall visitor experience, without compromising it.

We established a collection of seven cinema rooms, all officially certified by Dolby Atmos. We installed state-of-the-art Samsung Onyx screens, renowned for their superior brightness, contrast, and rich color spectrum. Overcoming yet another challenge, we successfully sourced all materials, equipment, and furniture exclusively from the Greek market. Equally vital was the exceptional, high-quality collaboration with local manufacturers, ensuring seamless on-site execution. Below, we outline the specifics of each room encountered by visitors in the following sequence:

The "AVANT GRADE" auditorium stands out as an innovative, daring, and revolutionary space, surpassing even the highest standards in Saudi Arabia. Its striking design serves as a bold statement, setting the stage for the diverse and unparalleled journey that lies ahead. Featuring four pairs of reclining beds, meticulously crafted in Greece, each equipped with headboards for enhanced privacy, the room exudes luxury. With a dominant navy-blue color scheme complemented by unique red or gold artifact lamps, it offers a truly immersive experience.

Moving on to the enchanting "SECRET GARDEN" auditorium, guests are greeted by vertical gardens, floral acoustic panels, and an abundance of lush greenery, evoking the serene ambiance of a secluded garden. The inclusion of garden furniture such as hanging chairs and poufs further enhances the sensation of watching a film within the confines of one's own private oasis.

Next on we visit "ORIENT EXPRESS," where guests step aboard the iconic train wagon that served as inspiration for this unique room. Custom-made tufted chairs, upholstered in rich brown leather, accompany wooden tables and double Chesterfield sofas, evoking the lavish interiors of the legendary train. Golden rods, alcove curtains, graphic lamps, and concealed lighting transport you directly into the opulent ambiance of this extraordinary locomotive.

Following the extensive desert journey, we encounter the tranquil "OASIS." This room embodies relaxation and leisure, featuring custom-made poufs, hammocks, and pools filled with countless balls for the little ones to enjoy. Intricate wall structures, coupled with concealed lighting, recreate the serene landscape of desert dunes and distant horizons, immersing guests in an oasis-like experience.

Exploring the distinctive characteristics of Saudi Arabia, we couldn't overlook the inclusion of an auditorium reflecting traditional architectural elements. Influenced deeply by the region's dry climate and strict socio-cultural norms, "TUWAIQ" posed the greatest challenge for our team, yet it remains the most frequently visited room. Its design demanded meticulous attention to detail, featuring handcrafted wooden doors, intricately carved plaster set against a sand-colored backdrop, triangular decorative openings, tree trunk accents on the ceiling, and locally sourced traditional fabrics. The layout, reminiscent of the Π-shaped living spaces found in homes centered around open courtyards, honors the local culture of hospitality. Our goal was to seamlessly integrate modern materials and technology while preserving the essence of traditional architecture.

Moving beyond history and into the contemporary era, we transition to "WALL STREET," symbolizing growth and advancement. This versatile space is designed not only for film screenings but also for corporate meetings or presentations. The predominant shades of gray in the perimeter curtains and flooring exude an aura of elegance and sophistication, setting a tone of professionalism. While maintaining a non-intrusive presence, it instills a sense of tranquility and stability. Complemented by turquoise-blue sofas spanning the room, the atmosphere evokes the anticipation of an exhilarating sequel, marking a promising beginning.

Concluding our journey, we arrive at, "INTERSTELLAR." The final auditorium boasts state-of-the-art technology. Featuring one of the world's largest Samsung Onyx 4K screens, Dolby Atmos sound system, and luxurious fully reclining leather seats, it offers an unparalleled cinematic experience. The ceiling fulled with starry fiber optics and the striking color-changing lighting, along with the meticulously crafted seats, guarantee an immersive journey into outer space.


PROJECT DATA

Project Name: THE RENAISSANCE THEATRES | Theme Cinema Halls
Category: Entertainment
Project Location: Riyadh, Saudi Arabia
Client: SELA 
Gross Built Area (square meters): 3200 m2
Design & Completion Year: 2022 – 2023
Design Team: CINE Construction and Development | TAKA+PARTNERS
Head Architect | Design Director: Christos Iosif Ntaoukas Gkarrone
Concept | Architectural design | Interior design: Anna Karatzovali, Maria Avramidou, Stelina Rizou, Vogiatzi Aikaterini
BIM Architect: Alkiviadis Argyropoulos
Lighting Design consultant: Babou Zoe
Construction Team: CINE Construction and Development
Project Director: Klimis Mavridis
Construction Manager: Fotas Nikolaos
Acoustic Construction Manager: Siamatras Theodoros
Civil Project Manager: Mohamed Saad
MEP Technical Manager: Talal Malik
MEP Manager: Ahmed Assem
Projects Procurement Coordinator: Takas Elias
Photographer: Mousthafa Ebrahim Khumanpur Photography

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres
The Renaissance Theatres

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες