`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Uploaded by: Archetype Editor

Zeropixel architects’ office


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Χανιά, Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 3/11/21

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έτος 2018 δημιουργήθηκε η ανάγκη να αναβαθμίσουμε τον χώρο εργασίας της εταιρείας μας. Έμφαση δόθηκε, εκτός από την κάλυψη των αναγκών μας, στο να αποτελεί το Project το κύριο δείγμα της φιλοσοφίας σχεδίασης που ακολουθούμε, καθώς και της ποιότητας κατασκευής που προσφέρουμε.

Δημιουργήθηκαν τρεις αυτόνομοι χώροι, μεταξύ των οποίων υπάρχει οπτική επαφή αλλά όχι ακουστική. Στον χώρο δημιουργίας-συνεδριάσεων, υπάρχει ένα μεγάλο αιωρούμενο γραφείο μήκους τριών μέτρων με το αιωρούμενο φωτιστικό του, καθώς και χώρος ανάπαυσης. Από αυτόν τον χώρο γίνεται και η είσοδος στη νέα κουζίνα και τουαλέτα, καθώς και στους άλλους δύο χώρους. Στον χώρο εισόδου, που είναι και σε επαφή με τον κεντρικό δρόμο, βρίσκεται το μαρμάρινο τραπέζι από λευκό βόλακα, και είναι ορατή η θέα των λευκών ορέων μέσω της γωνιακής τζαμαρίας. Στον τρίτο και τελευταίο χώρο βρίσκονται αυτόνομα γραφεία διαχείρισης και κατασκευών, καθώς και ο χώρος του control room με τις μηχανολογικές-ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις. 

E5DEYHRGMh.jpg

Η όψη του γραφείου σχεδιάστηκε ώστε να εκμεταλλευόμαστε τον ηλιασμό ανά εποχή, και η ογκοπλασία σε σχέση με την τοποθέτηση του γυαλιού υποβαθμίζεται στην είσοδο, ώστε να δημιουργείται σκέπαστρο και να προεξέχει στην απέναντι πλευρά, δημιουργώντας τη θέση του σκύλου μας, που αρέσκεται στο να βρίσκεται όσο πιο κοντά στο πεζοδρόμιο γίνεται και να παρατηρεί.

Η επίπλωση είναι σχεδιασμένη από εμάς και κατασκευασμένη σε εργοστάσιο συνεργάτη μας, υπηρετώντας απόλυτα τις ανάγκες του γραφείου μας. Σε όλους τους χώρους, στο ύψος των γραφείων, υπάρχει επένδυση τοιχοποιίας με κρυφό φωτισμό που διαχέει φως προς το υπόλοιπο μέρος των τοίχων, όπου συναντάει κανένας το σκυρόδεμα που προϋπήρχε στον χώρο, κάνοντας αναφορά στη μνήμη. Όλος ο χώρος και η επίπλωση είναι στην απόχρωση του λευκού, της εταιρείας μας, και στο δάπεδο έχουν τοποθετηθεί πλάκες μαύρου μαρμάρου. Από τη smart εγκατάσταση, γίνεται μέσω εφαρμογής ο χειρισμός τής ενδοδαπέδιας θέρμανσης, του καναλάτου κλιματισμού, του εξαερισμού, ο οποίος μπαίνει επίσης σε λειτουργία αυτόματα όταν διακρίνει υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα, του φωτισμού, καθώς και του συστήματος καθαρισμού, συναγερμού και παρακολούθησης.

Αρχιτέκτονες: Zeropixel Architects

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Zeropixel architects’ office
Zeropixel architects’ office
Zeropixel architects’ office
Zeropixel architects’ office
Zeropixel architects’ office
Zeropixel architects’ office
Zeropixel architects’ office
Zeropixel architects’ office
Zeropixel architects’ office
Zeropixel architects’ office

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες