ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Προφίλ

Η αρχιτεκτονική στην Ελλάδα του 2018 βρίσκεται αντιμέτωπη με σύνθετα προβλήματα θεωρητικά, πρακτικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά αλλά και με θετικές προκλήσεις. Στην ευρύτερη διεθνή σκηνή, έχοντας αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και με τη βοήθεια του διαδικτύου, η αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται σήμερα από έναν ενδιαφέροντα πλουραλισμό ιδεών, ο οποίος όμως, μερικές φορές, στηρίζεται στην κυριαρχία της εικόνας εις βάρος της ουσίας. 

Το αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό περιοδικό Archetype, με βασικούς στόχους τον πλουραλισμό, την αξιοπιστία και τον τεκμηριωμένο κριτικό λόγο, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν έγκυρο πυρήνα ενημέρωσης και επικοινωνίας στο χώρο της αρχιτεκτονικής, λειτουργώντας ως σημείο αναφοράς για τους αρχιτέκτονες της πράξης, αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Για τον σκοπό αυτό, θα επιχειρήσει να συνδυάσει τους γρήγορους ρυθμούς του διαδικτύου, με την ποιότητα και τον στοχασμό που εξασφαλίζει ο ρυθμός ενός εντύπου. Έτσι συγκροτεί τη διπλή ταυτότητά του: αφενός την ενημερωτική, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιάζεται η αρχιτεκτονική επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφετέρου την ερευνητική, στο πλαίσιο της οποίας θα περιλαμβάνονται κείμενα ιστορίας αρχιτεκτονικής, κριτικής ανάλυσης και απόψεων, αλλά και θεωρίας της αρχιτεκτονικής και της τέχνης. 

Κεντρικό ρόλο θα έχει η κριτική παρουσίαση του υλοποιημένου αρχιτεκτονικού έργου ποιότητας, έκφραση και αυτό του σύγχρονου σχεδιαστικού πλουραλισμού. Το Archetype επιδιώκει τελικά να συγκροτήσει έναν ολοκληρωμένο και διακριτό τρόπο παρέμβασης σε αυτό το σύνθετο πεδίο δράσης, που να κατοχυρώνεται από την ελεύθερη σκέψη για την αρχιτεκτονική, αλλά και από την πολύπλευρη παρουσίασή της. 

Απρίλιος 2018
Η συντακτική επιτροπή

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

May Issue vol.1 | 2022
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

PRODUCT CATALOGUE

Σποτ Οροφής Hide 105 Dark Rotate

MP ILLUMINATION – MARINOS PATRIKIOS

Actiu Home Office

The Green Office

Κάθισμα TNK Flex by ACTIU

The Green Office

Ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο Mobility by ACTIU

The Green Office
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xenakis 22: Centenary Interntional Symposium

Archetype team - 23/05/2022

Κατοικία στην Ελούντα

Archetype team - 20/05/2022

Γυναικείες φωνές και αρχιτεκτονικές συλλογικότητες IV: Lacol

Αλεξάνδρα Βούγια - 18/05/2022

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες